Noutăți

Primul oraș din lume care va găzdui atât Jocurile Olimpice de vară cât și cele de iarnă

  •  
  •  
  •  

Beijing va deveni primul oraș din lume care a găzduit atât Jocurile Olimpice de vară cât și cele de iarnă!

12180156_1200x1000_0-e1438361893246
Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a confirmat că orașul Beijing, care a găzduit Jocurile Olimpice de vară în 2008, a fost ales alături de Almaty din Kazakshtan la a 128-a sesiunea a CIO care a avut loc în Kuala Lumpur, Malaezia săptămâna trecută, să găzduiască în anul 2022 și Jocurile Olimpice de Iarnă.

„Sunt atat de incantată. Aceasta este mândria Chinei,” a declarat Zhang Hong, câștigătoarea medaliei de aur la patinaj viteză, 1000 m, la Jocurile Olimpice de la Soci.

150731162049-olympic-bid-chinese-delegation-exlarge-169foto: Liu Yandong, șeful Delegației chineze la întâlnirea de la Kuala Lumpur

Numai orașele Beijing și Almaty au fost lăsate în competiție, după ce orașele Oslo, München și Stockholm au ieșit din cursă la presiunea publică, renunțând să găzduiasca evenimentele dedicate sporturilor de iarnă din cauza motivelor financiare. În ultimii doi ani, orașe din Polonia, Suedia, Elveția și Ucraina au renunțat și ele la propunerea de a găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din motive economice.

Ediția următoare a Olimpiadei de iarnă va avea loc tot în Asia, în 2018, la PyeongChang (Coreea de Sud).

10-150326223S0520

Jocurile Olimpice de iarnă

Primele jocuri olimpice de iarnă au avut loc în 1924 în Franța la Chamonix. Până în 1992, jocurile s-au desfășurat în aceiași ani ca și jocurile olimpice de vară. Din anul 1994, ele au loc tot la patru ani dar decalate cu doi ani față de jocurile de vară.

XAARM005_HDfoto: Chamonix 1924 (olympic.org)

Beijing

Beijing (cunoscut și sub denumirea de Pekin, Peking) este capitala Republicii Populare Chineze și are peste 17 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai poluate metropole. Este situat în nord-estul Chinei; de altfel, numele său înseamnă „Capitala Nordului”. Este al treilea municipiu din țară ca mărime, după Chongqing și Shanghai. În anul 2008 orașul a găzduit a 26-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară. (wikipedia)

Orașul este considerat unul dintre „cele patru mari capitale antice ale Chinei”, iar cel mai important punct de atracție al Beijing-ului este „Orașul Interzis”. Acesta cuprinde 980 de clădiri și a fost declarat drept „World Heritage Site” în 1987. UNESCO  a declarat că aici se consideră a exista cea mai mare colecție de structuri vechi de lemn din lume.

Beijing-skyline-APfoto: Beijing

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse: cnn, cio


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii