Noutăți

Primul autobuz fără șofer operează în orașul Lyon din Franța

  •  
  •  
  •  

Primul autobuz fără șofer va circula de la începutul acestei săptămâni pe străzile din Lyon, Franța. Cele două microbuze complet electrice au o capacitate de până la 15 de pasageri fiecare și vor opera pe un traseu din centrul orașului. Vehiculele vor efectua câte cinci opriri pe traseu și vor rula cu o viteză medie de 10 km/h. Vehiculele au fost testate fără pasageri în alte orașe din Franța și Elveția, iar dezvoltatorii dau asigurări că acestea îndeplinesc toate condițiile de siguranță.

“Sunt echipate cu o serie de detectoare care le permit să știe exact unde sunt și pot detecta tot ce se întâmplă în jurul lor, fiind capabile de a lua cele mai inteligente măsuri pentru a evita o coliziune”, a declarat Christophe Sapet, directorul executiv al companiei Navya. Fiecare microbuz, care a costat aproximativ 170,000 lire sterline, este echipat cu lasere, camere de supraveghere video și sisteme electronice care detectează și analizează orice mișcare din jur.

Cei de la Navya, compania dezvoltatoare, susțin că au până în prezent 30 de comenzi pentru astfel de vehicule urbane. Planurile companiei sunt de a le mari capacitatea de transport de până la 20 de pasageri pentru a putea concura cu vehiculele asemănătoare dezvoltate de cei de la Google sau Uber.

sursa:  telegraph.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii