Noutăți

Primii câini mutanți, cu aspect de culturiști, au fost creați în laborator. Vezi cum arată aceștia…

  •  
  •  
  •  

Oamenii de știință chinezi au creat mutații genetice pe mai multe exemplare din rasa Beagle, pentru a crea animale hibrid pline de „mușchi”. Animalele au o conformație a mușchilor asemănătoare unor culturiști și sunt capabile să alerge mai repede decât exemplarele obișnuite din rasa lor.

Liangxue Lai, unul dintre cercetători: ”Au mai mulți mușchi ceea ce îi face mai puternici și mai rezistenți la efort. Acești câini vor fi folosiți pentru vânătoare, de poliție sau chiar de armată.”

whippet

Pentru a modifica câinii, savanții din Guangzhou au „eliminat” din organismul animalelor proteina miostatina, care are rolul de a ţine sub control creşterea muşchilor. După ce a fost înlăturată, masa musculară a animalelor a căpătat proporții neobișnuite. Proteina a fost descoperită în 1997 când savanții au creat un șoricel plin de mușchi folosind aceeași metodă.

Această modificare genetică este posibilă și la oameni, un caz foarte mediatizat a avut loc în anii 2000, în Germania, unde un copil s-a născut fără această genă.

Câinii vor fi ținuți sub observație la Institutul de Cercetare Guangzhou pentru a se vedea evoluția lor. Potrivit reprezentanților institutului, dacă evoluția câinilor va fi bună, vor continua studiile și chiar crearea unei astfel de rase, însă niciun exemplar creat nu va fi dat pe post de animal de companie, dau asigurări aceștia.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: independent.co.uk

Nota noastră: Este trist că oamenii de știință se cred mici Dumnezei și se joacă cu genetica. Iresponsabilitatea lor morală și etică poate genera, în timp, multe nenorociri…


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii