Noutăți

Prima specie de pești care trăiește izolată în peșterile din Europa, în întuneric total, a fost descoperită în Germania

  •  
  •  
  •  

Primul pește care trăiește izolat în peșterile din Europa a fost descoperit de un scafandru în Germania. Studiile genetice realizate au arătat faptul că primii pești de acest tip au ajuns să trăiască în acest mediu neprielnic încă de acum 20.000 de ani, adaptându-se rapid la condițiile de întuneric total.

Acești pești au ochii de dimensiuni reduse, cercetătorii neștiind dacă aceștia mai sunt și funcționali, mustăți mari, care par să-i ajute să exploreze și să se orienteze în peștera în care trăiesc. Cel mai probabil această populație de pești, care încă nu are un nume științific, s-a adaptat și a evoluat în acest mediu după ultima „Epocă de Gheață” în timpul căreia regiunea era acoperită de o calotă glaciară.

Potrivit oamenilor de știință ar putea exista câteva mii de exemplare în sistemul carstic Dunăre-Aach, însă descoperirea lor este una extrem de greoaie, asta din cauza mediului izolat în care aceste viețuitoare trăiesc.

Descoperirea a fost făcută în anul 2015 de către scafandrul Joachim Kreiselmaier și a fost publicată recent în jurnalul de specialitate Current Biology. Primul exemplar descoperit are doar 8,5 cm lungime, însă cercetătorii speculează că am putea găsi exemplare și de mai mari dimensiuni.

sursa:.dailymail.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii