Noutăți

Prima mașină ROBOT a poliției va începe să patruleze pe străzile din Dubai. Va avea ca misiunea supravegherea orașului

  •  
  •  
  •  

Vehiculele de poliție autonome, însoțite de tehnologie de recunoaștere facială, vor începe să patruleze pe străzile din Dubai până la sfârșitul anului pentru a ajuta la identificarea și urmărirea suspecților. Anunțul făcut de oficialii orașului în această săptămână vine ca urmare a ambițiilor anunțate recent de către responsabilii din cadrul ministerului de interne care doresc să facă din Dubai cel mai sigur oraș din lume.

Acum, să nu vă așteptați ca vehiculele să patruleze sau să urmărească suspecții aflați în alte mașini. În cadrul demonstrațiilor realizate, robotul-mașină nu prinde mai mult de 8-10 km pe oră, însă în timpul plimbărilor sale, dacă observă vreun infractor sau o infracțiune, atunci automat este alertată și poliția umană care are capacitățile necesare de a aplana conflictul sau de a face arestări. Mai mult, vehiculul pe patru roți vine și cu o dronă încorporată care poate fi folosită pentru supravegherea zonelor și a persoanelor pe care robotul nu le are în raza sa vizuală.

Forțele de poliție din Dubai au declarat că roboții nu intenționează să înlocuiască ofițerii umani, ci să gestioneze mai bine resursele și forța de muncă. Mașinăriile pot funcționa 24 de ore din 24, nu au nevoie de odihnă și nici de zile de concediu.

OTSAW-Robotics-O-R3-Night_1024

sursa: http://www.sciencealert.com/meet-the-newest-recruits-of-dubai-s-police-force-robo-cars-with-facial-recognition-tech

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii