Noutăți

Prima fotografie din istorie în care apar oameni. Dagherotipul realizat la Paris în urmă cu 180 de ani

Prima fotografie a Parisului făcută vreodată. Este un dagherotip realizat în 1839 de Louis Daguerre însuşi, inventatorul acestei tehnici fotografice. În acelaşi an, dagherotipul a devenit accesibil din punct de vedere comercial, iar astfel 1839 este considerat anul în care s-a născut arta fotografică.

Imaginea, realizată din Place de la République, una dintre pieţele publice principale ale capitalei franceze, prezintă un lustragiu cu clientul său, pe Boulevard du Temple, şi este prima fotografie din istorie în care sunt suprinşi oameni, scrie themindcircle.com.

Cadrul pare a fi unul neobişnuit de liniştit, dar este doar efectul tehnicii necesare obţinerii imaginii, care avea nevoie de o lungă perioadă de expunere, ceea ce a făcut ca oamenii şi vehiculele aflate în mişcare să nu fie surprinse. Dagherotipia este prima tehnică fotografică încununată de succes. A fost pusă la punct de Louis Daguerre împreună cu Joseph Nicéphore Niépce, care produsese prima imagine fotografică în cameră obscură, folosind asfalt pe plăcuţe de cupru tratate cu ulei de levănţică. Procedeul cerea însă timp de expunere foarte îndelungat.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii