Noutăți

Prima floare de pe Pământ. Cum cred oamenii de știință că ar fi arătat floarea primordială

Florile sunt considerate organele sexuale ale mai mult de 360.000 de specii de plante de pe Terra, toate derivate dintr-un singur strămoș comun din trecutul îndepărtat. Această plantă ancestrală, ar fi existat între 250 și 140 de milioane de ani în urmă, a produs primele flori într-un moment în care planeta era mai caldă și mai bogată în oxigen și gaze cu efect de seră decât astăzi.

Conform cercetărilor, planta era una hermafrodită, avea organe de reproducere atât feminine, pistile, cât și masculine, stamine, iar acestea erau poziționate în cercuri concentrice. Genele combinate pot fi avantajoase atunci când se colonizează medii noi, deoarece un singur individ poate fi propriul său partener, și într-adevăr, multe specii de plante care colonizează insulele oceanice îndepărtate tind să fie și astăzi hermafrodite.

file-20170731-22181-12cxw50

Oamenii de știință au descoperit felul în care erau aranjate organele primei flori, unde și cum a apărut. În unele privințe, floarea originală seamănă cu o magnolie modernă. În ciuda asemănării aparente cu unele flori moderne, planta are mai multe trăsături unice. De exemplu, botanicii au crezut mult timp că florile timpurii aveau părțile florale aranjate într-o spirală în jurul centrului florii, așa cum se poate vedea în speciile moderne, cum ar fi anasonul stea. Însă, se pare că se înșelau, florile timpurii nu aveau staminele și pistile aranjate într-o spirală, ci în serie de cercuri concentrice.

Echipa a prelevat probe de la 800 de specii din cele 300.000 existente în lume, ajungând la concluzia că acestea au apărut, cel mai probabil dintr-o plantă comună.

file-20170801-11960-18r0ips

sursa: http://www.sciencealert.com/researchers-have-reconstructed-what-the-first-ever-flower-looked-like

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Prima floare de pe Pământ. Cum cred oamenii de știință că ar fi arătat floarea primordială

  1. cetățeanul tulburat // 3 august 2017 at 17:42 // Răspunde

    Dar de ce să nu luăm în considerare că toate civilizațiile care au lăsat atâtea construcții enigmatice pe toată planeta, nu au venit aici și cu vegetația pe care o vedem noi azi?! Să nu uităm că tot ce a existat pe planetă în era dinozaurilor azi numim petrol și cărbuni…uar cineva a venit aici si a dat un restart la un anumit moment…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii