AIM radionica curs online

Noutăți

Prima femeie din lume care nu va îmbătrâni. Află de ce

Elizabeth Parrish, director general al companiei Bioviva USA Inc din Statele Unite ale Americi, pretinde că va fi primul om din istoria lumii care va inversa efectele îmbătrânirii naturale cu succes. Cu alte cuvinte, va fi prima femeie din lume care nu va îmbătrâni,  datorită terapiei genetice experimentale realizată de compania sa.

În 2015 Elizabeth a urmat prima terapie genetică, un concept care a avut ca scop stoparea proceselor de epuizare a masei musculare și a celulelor stem, proces inerent îmbătrânirii.

Inițial, tratamentul își propusese să demonstreze siguranța terapiei genetice realizată de compania Bioviva USA Inc, dar dacă rezultatele dovedesc eficiența tratamentului pe termen lung, rezistând la controlul științific, acesta ar putea fi primul tratament de alungire a telomerilor, aplicat la un om.

“Terapiile actuale oferă doar beneficii marginale pentru persoanele care suferă de boli ale îmbătrânirii. În plus, modificarea stilului de viață, limitează tratarea acestor boli. Progresele în domeniul biotehnologiei sunt cea mai bună soluție, iar în cazul în care aceste rezultate vor fi confirmate, vom intra în istorie” a declarat Elizabeth Parrish.

Cu toate acestea, chiar și Parrish este convinsă că mai multe investigații sunt necesare pentru a verifica dacă metodele tratamentului respectiv sunt cu adevărat revoluționare.

maxresdefaultElizabeth Parrish

Ce este telomerul?

Telomerul reprezintă o regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom liniar a majorității organismelor eucariote și a unor procariote. Majoritatea procariotelor au unul sau mai mulți cromozomi circulari, neavând nevoie de telomeri. Bacteriile ale căror cromozomi sunt liniari (cum ar fi Streptoyces) au telomeri de natură proteică, fiind diferiți de cei ai eucariotelor.

Rolul principal al telomerilor este de a impiedica unirea a doi cromozomi prin unirea neomoloagă a capetelor. De asemenea, datorită prezenței telomerilor, pierderea informației genetice în timpul procesului de replicare este minimă. Telomerii se scurtează odată cu trecerea anilor și din cauza unor maladii. Exista teorii care leagă micșorarea lungimii telomerilor de procesul îmbătrânirii și de apariția unor boli specifice bătrânetii și, implicit, lungimea telomerilor de durata vieții individului. Odată cu diminuarea importantă a telomerilor, cromozomul își pierde stabilitatea și apar numeroase rearanjări cromozomice determinând moartea celulară (apoptoză), sau intrarea într-o stare de senescență. (Wikipedia)

telomerestelomer

Baza pentru succesul terapiei genetice inițiate de Elizabeth Parrish este legată de scorurile telomerilor, care se calculează pe baza lungimii telomerilor în celulele albe (limfocitele T). Scorurile mai mari ale telomerilor indică celule mai tinere. Compania sa a comparat frecvenţa cu care apar aceste celule la cetățenii americani cu vârsta de 44 de ani, cu cea a Elizabethei Parrish (și ea în vârstă de 44 de ani) şi au aflat că perioada de scurtare a telomerilor din celulele ei fuseseră practic inversate cu 20 de ani.

După cum s-a afirmat, este important de remarcat faptul că rezultatele nu au fost încă verificate și de alți cercetători din afara companiei Bioviva USA Inc. În prezent, Bioviva monitorizează cu atenție sângele Elizabethei Parrish și va continua să facă acest lucru în lunile următoare, sau în anii următori, pentru a se asigura că succesul tratamentului lor este cu adevărat real și în primul rând inovator, fapt care ar duce la aplicarea lui, în siguranță, și la alți pacienți.

static1.squarespace.comfoto bioviva-science.com

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: bioviva-science.com, futurism.com, sciencealert.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Prima femeie din lume care nu va îmbătrâni. Află de ce

  1. claudia Misca // 27 aprilie 2016 at 13:49 // Răspunde

    nu sunt acele telocite descoperite de un roman? Nu mai stiu care

  2. Au si ales cea mai frumoasa zambareata pt. proiect. Zici ca au uitat-o zece ore pe sibian. Ma gandesc asa.. Oricine ar fi cobai la experimentele intineririi, ar avea asteptari mult mai mari decat ar putea fi rezultatele finale, fapt ce i-ar putea deprima grav in viitor. Deci nu numai sangele trebuie monitorizat. Nu am facut medicina, dar .. Nu ar insemna modificarea adn-ului? Iar astazi se vb. de suprapopularea planetei. Daca suntem tineri mult timp am face mai multi copii, iar pt a stopa asta riscam interdictie pe natalitate. Traim atunci ca egoistii, degeaba. Ce timp am castiga?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii