AIM radionica curs online

Noutăți

Prima bancnotă tactilă, extrem de utilă pentru persoanele nevăzătoare, a intrat în circulație în Australia

Povestea primei bancnote tactile din lume este extrem de emoționantă. Lansată pe piață în Australia, bancnota în valoare de 5 dolari australieni a fost ideea unui copil nevăzător de doar 12 ani. Connor McLeod împreună cu mama sa strângeau în urmă cu trei ani de zile peste 57,199 semnături în cadrul unei petiții pe această temă. Potrivit celor de la Mirror.co.uk, Alexandria Lancaster, mama băiatului, era nemulțumită de faptul că nu îl poate trimite pe Connor să cumpere nici măcar o pâine de la chioșc fără a-i da bani ficși.

Deși cei doi nu aveau mari speranțe că această petiție va reuși, Banca Centrală din Australia îl invită pe Connor, în urmă cu un an, să participe la crearea bancnotei care în prezent este utilă unei număr de circa 360.000 de oameni cu probleme de vedere din Australia.

Diferența dintre această bancnotă și oricare alta este faptul că aceasta include unele elemente în relief pe fiecare parte, ușor de simțit în momentul în care un nevăzător o are în posesie. Bancnota a intrat în circulație de la 1 septembrie, iar potrivit reprezentanților băncii centrale australiene, vor urma și alte bancnote asemănătoare în viitor.

Până în prezent nevăzătorii din Australia se foloseau de un mic dispozitiv pentru a măsura bancnotele, însă mărimea acestora diferă doar cu câțiva milimetru, lucru ce ducea deseori la greșeli.

sursa: .mirror.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii