Noutăți

Prețul “umflat” al medicamentelor

  •  
  •  
  •  

Întreg mapamondul se luptă cu probleme create de sistemul medical și este bine cunoscut prețul “umflat” al medicamentelor. Recent, în Anglia și SUA, populația a început să ia măsuri împotriva “taxei de bolnav” cum este numită suma adăugată în plus prețului de producere al medicamentelor. Mulți medici și farmaciști sunt și ei de acord cu scoaterea acestei taxe, lucru ce ar putea ajuta o  bună parte a popluației să-și urmeze tratamentele corect.

O alternativă a medicamentelor costisitoare în aceste țări, sunt cabinetele și magazinele chimiștilor atestați, unde prețul medicamentelor ce au nevoie de o preparare specială, este cu mult mai mic decât prețul din farmaciile obișnuite.

Ministerele sănătății au însă o altă părere, considerând că este nevoie de păstrarea prețului ridicat al medicamenetelor, penru a se acoperi costurile de producere și cercetare.

1_pills-in-hand

Medicii continuă să semneze rețete pentru farmacii, rețete ce ar costa de 4 ori mai puțin dacă ar fi scrise pentru chimiștii farmaciști, anunță dailymail! “Oamenii își cheltuie banii pentru medicamente care pot fi cumpărate direct de pe rafturile chimiștilor pentru o fracțiune din costul prezentat de rafturile farmaciilor”.

Aceste “adevăruri” încep să iasă din ce în ce mai mult în presă, populația sperând într-o reprezentare la nivel de guverne pentru a se intruduce o lege care să analizeze adevăratele prețuri ale producerii medicamentelor, ale taxelor adăugate până când acestea să poată fi cumpărata de bolnavi.

Cei mai defavorizati sunt pensionarii și copiii, pentru aceștia dorinde-se clauze speciale.

Pills.

recenzie de Mădălina Corina Diaconu

surse: dailymail.co.uk, nydailynews.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii