Noutăți

“Președinți” abandonați pe terenul unei ferme

  •  
  •  
  •  

După numai 6 ani, Parcul Președinților din SUA a dat faliment (în anul 2010) din cauza lipsei de vizitatori și toate cele 43 statui au fost scoase din parc și duse la o fermă locală unde stau acum abandonate.

cFotograful David Ogden a călătorit în statul Virginia pentru a capta imagini cu statuile abandonate, sculptate de artistul Houston-David Adickes, care a avut această idee când a trecut pe lângă Muntele Rushmore la întoarcerea sa dintr-o călătorie în Canada. Inițial aceste lucrări au fost expuse într-un parc în aer liber, în anul 2004. Suma cheltuită pentru realizarea lor a fost de 10 milioane de dolari. Fiecare bust cântărește în jur de 9 tone.

aaaaa
Când parcul s-a închis în septembrie 2010, statuile au fost scoase la licitație. Un fermier local, Howard Hankins, a decis să mențină temporar statuile pe terenul său pentru a evita să le vadă distruse.

bbbbb
Fotograful Ogden a călătorit la ferma respectivă, situată în apropierea orașului Williamsburg din statul Virginia, SUA. Fiecare președinte, de la George Washington până la George W. Bush este reprezentat în aceasta colecție de statui, multe în stare de degradare avansată.

xq6a8181-gthmb

Sculptorul David Adickes a realizat un al doilea set de busturi prezidențiale. Acestea au fost plasate într-un parc în aer liber de lângă Deadwood, statul Dakota de Sud. Si acest parc a dat faliment. Unele dintre busturile din Dakota de Sud au fost luate de diferite hoteluri sau centre de turism din zona respectivă.

abandoned-statues-waste-williamsburg

pp-parkParcul Prezidențial în 2004, înainte de închidere

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
Surse: nydailynews.com, breakingnewsrecent.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii