Noutăți

Președintele SUA este de părere că atentatul din Paris va influența puternic alegerile prezidențiale din Franța! În ce fel?

Așa cum deja am arătat într-un recent articol, Donald Trump a reacționat cu promptitudine după atacul terorist petrecut aseară pe Champs Elysées, îndemnând la vigilență, în vreme ce astăzi, potrivit ziarului Evenimentul Zilei, președintele SUA a postat următorul mesaj:  „Încă un atac terorist la Paris. Poporul francez nu va mai accepta  multă vreme aşa ceva. Va avea un efect puternic asupra alegerilor.”

Președintele Trump nu s-a referit la niciunul dintre candidații la președinția Franței. Totuși, așa cum arată sursa specificată, Marine Le Pen, lidera Frontului Național, „cere de luni bune securizarea frontierelor şi stoparea imigraţiei”, iar de curând a afirmat că este necesar să fie expulzați de pe teritoriul francez toți acei străini bănuiți de activități conexe terorismului, înscriși ca atare în bazele de date ale autorităților.

După cum precizează tot Evenimentul Zilei, „Donald Trump însuşi a câştigat alegerile din Statele Unite cu un discurs asemănător celui al lui Marine Le Pen, împotriva imigraţiei.” Se va întâmpla și în Franța ce s-a petrecut la alegerile din SUA, când a triumfat naționalismul? Aceasta-i întrebarea!

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: Evenimentul Zilei


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii