Noutăți

Președintele Academiei Române: “Românii nu se pot integra bine în Europa pentru că nu știu să mai fie români, pentru că nu mai vin cu modelul lor de civilizație, pentru că imită și ascultă, mereu supuși, de alții.”

Stiripesurse.ro: Reacţie neaşteptată a noului preşedinte al Academiei Române! Ioan Aurel Pop a criticat dur politicienii din România, despre care a spus că nu oferă atenție educației: “Educația este, pentru majoritatea decidenților politici, o anexă supărătoare și o apăsare la buget. Decidenții politici la noi nu sunt oameni de stat! Ei se gândesc la sine și la momentul actual, la clipa de față, la realegerea lor și la plasarea în locuri călduțe, nu la generațiile care vor veni, nu la binele general, nu la prosperitatea acestei țări. Ca urmare, cei mai buni absolvenți nici nu se gândesc să fie profesori, iar dacă au alte oferte (și au!) fug de școală ca de sărăcie”, a declarat Ioan Aurel Pop într-un interviu pentru evz.ro.

Preşedintele Academiei are cuvinte dure şi cu privire la faptul că, spune el, România a urmat de multe ori orbește directivele europene și s-a tot umilit: “Din păcate, între defectele noastre mai este unul, numit slugărnicie. Am fost mereu, de-a lungul timpului, supuși altora și ne-am obișnuit, poate, cu acest statut de ascultare și când trebuie și când nu trebuie. Noi am urmat de multe ori orbește directivele europene privind globalizarea, discriminarea pozitivă, drepturile minorităților etc. și ne-am tot umilit, cu speranța că va remarca cineva, dar asta nu ne va răsplăti cumva, făcându-ne europeni deplini. Azi, ce vedem pe scena europeană? Vedem cum se afirmă plenar vechile orgolii naționale, vechile idei de suveranitate națională, egoismele etnice, cum renaște ura față de străini, cum înfloresc prejudecățile etno-lingvistice etc. Iar noi, defazați ca mai întotdeauna, vrem să „modernizăm” școala românească renunțând la anumite ore de română, de istorie, de latină etc. Ca să obținem ce? Nu putem obține astfel decât incultură, prostie, spirite gregare, ușor de manipulat. Cel mai bine se poate învăța ce înseamnă Europa de la orele de istorie, tot de la istorie se poate învăța ce înseamnă să fii român în Europa, alături de francezi, de germani ori de polonezi. Românii nu se pot integra bine în Europa nu fiindcă nu ar fi destul de europeni, ci pentru că nu știu să mai fie români, pentru că nu mai vin cu modelul lor de civilizație, pentru că imită și ascultă, mereu supuși, de alții. Europa este formată din identități naționale, iar popoarele importante din Europa (cele care sunt luate în seamă și respectate) au identități puternice, bine afirmate și cunoscute de toți.”, a mai precizat Ioan Aurel Pop.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Președintele Academiei Române: “Românii nu se pot integra bine în Europa pentru că nu știu să mai fie români, pentru că nu mai vin cu modelul lor de civilizație, pentru că imită și ascultă, mereu supuși, de alții.”

 1. Nicolette Orghidan // 9 aprilie 2018 at 18:46 // Răspunde

  Corect! Verticalitatea unui individ, nu este parcă totală dacă nu se întrepătrunde cu civilizațția, cultura, istoria religia țiutului de unde provine. A imita doar din dorința de a fi pe plac cuiv, este o medodă mult, mult inferioară de a te face remarcat într-o societate. Fii tu ca individ, trăiește, muncește și gândește cu vericalitatea pe care ți-au dat-o familia ta, pământul nației tale, însăși nația.Nu mai imita, pentru că nu te vei ridica la nicio valoare în ochii nimănui în acest mod, ci, doar vei aluneca sigur pe panta discreditării.

 2. ACULIN LEVITZKI // 9 aprilie 2018 at 19:50 // Răspunde

  „Oricât ați fi de slugarnici, să știți că statui în patru labe nu se fac.” (OCTAV BIBERE)

 3. cetățeanul tulburat // 10 aprilie 2018 at 5:11 // Răspunde

  Stimabilul președinte are posibilitatea să ne demonstreze tuturor că dorește o schimbare, înainte să arate cu degetul anumite lucruri, precum proverbul
  “mai bine taci și faci” să adune toți academicienii și să-i bage în ședință cu privire la clasa politică actuală. Academia poate schimba orice regim politic… dacă nu e coruptă!

  • Daca ai fi fost atent la actiunile ,,stimabilului” din ultimii ani, nu ai mai fi scris acest comentariu.Pacat ca nu te-ai informat mai intai despre activitatea acestui om, ai fi avut sansa de a nu fi usor penibil.

 4. cetățeanul tulburat // 11 aprilie 2018 at 0:41 // Răspunde

  Nu am greșit cu nimic exprimându-mă respectuos!
  Știu că de arătat cu degetul e ușor, noi nu eram aici ca nație dacă nu exista momentul 89, care ne-a transformat pe toți în generație de sacrificiu, iar de acolo fiecare s-a descurcat cum a putut…practic activitatea se constată la scară națională și faptele mărețe se aud pe toată planeta, deocamdată eu unul nu am aflat nimic extraordinar…Doar am folosit o expresie a banditului șef Soros care zice că dacă vrei să distrugi o țară/popor, trebuie să ai de partea ta academia celei țări, pentru că are puterea să schimbe orice regim politic dacă ceva nu merge bine…La noi oare ce s-a întâmplat din 89 încoace?! Deci dacă într-adevăr vrea să schimbe ceva, să demonstreze că nu e copilul de mingi al Deep State (vezi bilderberg grup).

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii