Noutăți

Preotul Mihai Andrei Aldea: “Sunt de acord să se facă moscheea turcească de la Bucureşti dacă Turcia…” (Merită citit!)

 •  
 •  
 •  

Postarea părintelui Mihai Andrei Aldea pe pagina sa de Facebook:

“Sunt de acord să se facă moscheea turcească de la Bucureşti dacă (şi după ce) Turcia:

1. Dă înapoi ce a jefuit de la Ţările Române între 1400 şi 1918.

2. Plăteşte despăgubiri pentru toţi copiii răpiţi, pentru toate femeile răpite, pentru toţi bărbaţii răpiţi sau ucişi în aceeaşi perioadă.

3. Înapoiază României Sfânta Sofia din Constantinopole, plătind cheltuielile de refacere.

4. Semnează un tratat prin care dă aceleaşi drepturi Ortodoxiei (în Turcia, evident) pe care le are Islamul în România.

5. Se cumpără pentru moschee un teren care să nu aibă legătură cu Brâncovenii, Basarabii, Muşatinii sau alţi eroi şi martiri ai apărării anti-otomane.

Până atunci Turcia NU are dreptul să construiască această moschee, iar politicienii români care promovează acest abuz sunt nişte trădători de ţară şi neam.”

Sursa: https://www.facebook.com/mihaiandrei.aldea/posts/1723561354581440


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

70 Comments on Preotul Mihai Andrei Aldea: “Sunt de acord să se facă moscheea turcească de la Bucureşti dacă Turcia…” (Merită citit!)

 1. EXCELENT !
  Dacă ar fi avut cu cine, în cel mai rău caz, într-o astfel de „negociere” România trebuia să aleagă doar Sfânta şi Onesta RECIPROCITATE : Erdogan dacă vrei MegaMoschee la Bucureşti, ne returnezi şi deschizi MegaBiserică Ortodoxă Sfânta Sofia din Constantinopol! Şi sabia lui Ştefan cel Mare returnată ca bonus/despăgubire pt. că Mehmet Ildârâm a distrus superbele icoane lipind faianţă peste ele !
  Dacă NU, güle güle!

 2. Abrudan Eugenia-Oradea // 2 aprilie 2016 at 18:20 // Răspunde

  Petitie impotriva cotelor de migranti si a unei mega-moschei in Bucuresti
  https://www.petitieonline.net/petitie/48114146
  Romani, semnati si distribuiti petitia!

 3. Intru totul de acord cu cele relatate de parintele Aldea care se dovedeste ca este un patriot veritabil dar si un cunoscator a zbuciumatei istorii a neamului romanesc. Voi, cei tineri care ati fost indoctrinati cu ideologia si istoria noastra in versiune comunista luati aminte pana nu va fi prea tarziu!

 4. Poporul sa iasa si sa protesteze pana se face un referendum pe aceasta tema! Dar cat mai repede!

 5. Ma inclin!
  Multumesc, parinte!

  Cam asa arata o NOTA de NEGOCIERE reala, motivata, argumentata in fapt si in drept, de bun simt, care se poate analiza si solutiona diplomatic, intre reprezentantii legali ai celor doua state, in mod civilizat si fara implicarea poporului in demersuri consumatoare de energie, cheltuieli inutile, mai mult dispute care sa degenereze in manifestari violente, pretext pt interventii in forta. Da Doamne, PACE, LUMINA, IUBIRE… INTELEPCIUNE!

 6. Sa se restituie sabia lui Stefan cel Mare si Sfant! !!

 7. un roman autentic // 2 aprilie 2016 at 21:16 // Răspunde

  Deci ei “mega moschee” iar noi “capela”! PARINTE IOHANIS CHIAR NU AI IMAGINEA “MARIMILOR” INTRE MEGAMOSCHEE SI CAPELA? Oare BRANCOVEANU a murit decapitat pentru ca nu “a ingenunchiat”??? De ce ne vinzi tara???!!!

 8. un roman autentic // 2 aprilie 2016 at 21:23 // Răspunde

  Pacat de martirii Tudor Vladimirescu, Brancoveanu, Antonescu care au avut un singur crez “TARA’!!!

 9. dar mai mult decat atat turcii trebuiesc se se retraga din partea Europeana, renuntand la controlul asupra Bosforului si sa returneze Crestinilor ,Catedrala Sfanta Sofia !

 10. De cand pana cand sa ne despagubeasca pentru Sfanta Sofia? Nu am construit-o noi. A fost construita de imparatii bizantini. Hai sa ne punem gheata ppe cap si sa ne bagam picioarele in apa rece. “… The current building was originally constructed as a church between 532 and 537 on the orders of the Byzantine Emperor Justinian I and was the third Church of the Holy Wisdom to occupy the site, the previous two having both been destroyed by rioters. It was designed by the Greek geometers Isidore of Miletus and Anthemius of Tralles.[5] …” https://en.wikipedia.org/wiki/Hagia_Sophia

  • Ce faci Cornele, negociezi pentru turc?
   Sau ai pierdut firul? Aici e vorba de negociere.
   Daca turcu-i atat de nesimtit sa ceara megamoschee…
   Ce-ai patit!?… Pai, te-ar fi chemat Ildirin acuma daca Vlad Tepes cauta sa vaza ce-i zice wikipedia.

   • bogdan bobolea // 5 noiembrie 2016 at 21:26 // Răspunde

    Imperiul “Bizantin” este o denumire artificial creata.

    L’Empire byzantin (Empire romain d’Orient) est le nom de convention donné par les historiens, depuis l’historien allemand Jérôme Wolf6 qui en est l’inventeur au xvie siècle, à la partie orientale de l’Empire romain issue du partage de pouvoir impérial au ive siècle entre deux empereurs, l’un régnant sur l’Orient (pars orientalis) avec pour capitale Constantinople (anciennement appelée Byzance), l’autre sur la partie occidentale (pars occidentalis) avec comme capitale Milan puis Ravenne. C’est dans la seconde moitié du xixe siècle que l’appellation « byzantin » se généralise pour l’Empire romain d’Orient, mais en fait, il n’y a pas de fondation ni de début de l’Empire byzantin : la distinction entre Empire romain et Empire byzantin, qui a remplacé l’expression « bas-empire », est une question de convention entre les historiens modernes7, tout en précisant que ce terme ne désigne pas un autre État que l’État romain mais une période historique de celui-ci.

    https://fr.wikipedia.org/wiki/Empire_byzantin

  • Sigur că nu am construit noi Sfânta Sofia, a construit-o împăratul Iustinian şi Theodora personal! Ea făcea mortarul, ţiglă şi cărămizi iar Iustinian le cărau cu roaba. Apoi amândoi se urcau pe schele şi zideau !
   N-ai înţeles Cornel: disputa actuală nu este etnică, naţională sau între Turcia şi România, ci între Islam şi Creştinismul Ortodox ! Turcia nu vrea în România loc de rugaciune turceasc ci moschee islamică ! Iar Sfânta Sofia a fost cea mai impunătoare biserică Ortodoxă, fără egal în Lume timp de aproape un mileniu !!! Atât Turcia otomană cât şi cea modernă Ataturkă care se pretinde progresistă au distrus şi închis ABUZIV CATEDRALA CRESTIN-ORTODOXĂ SFÂNTA SOFIA ! Şi culmea tupeului, acum vor MegaMoschee la Bucureşti contra unor…chilii prin periferia Istanbulului, fost Constantinopol creştin ortodox timp de peste 11 secole!

  • bogdan bobolea // 5 noiembrie 2016 at 21:28 // Răspunde

   Both “Byzantine Empire” and “Eastern Roman Empire” are historiographical terms created after the end of the realm; its citizens continued to refer to their empire as the Roman Empire (Greek: Βασιλεία τῶν Ῥωμαίων, tr. Basileia tôn Rhōmaiōn; Latin: Imperium Romanum),[3] or Romania (Ῥωμανία), and to themselves as “Romans”.[4]

   https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_Empire

  • bogdan bobolea // 5 noiembrie 2016 at 21:33 // Răspunde

   Daca tot sunt unii care o “ard” cum ca am fi urmasi ai Imperiului Roman (cum zic cei care uita ca ar trebui sa-si aduca aminte ca suntem DACI), ar trebui sa ne uitam catre Constantinopol si nu catre Roma. Roma a cazut in 476. Constantinopolul in 1453. Iata cum arata Imperiul Roman de Rasarit cand era la apogeu : https://en.wikipedia.org/wiki/File:Justinian555AD.png

 11. CORECT!!!!!!!

  • aha, ca la carte, jihad jos, armaghedon sus, cum spun copiii care se uita la desene animate,intergalactic, de-i plimba parintii pe la toti doctorii care le recomanda tratam cu barbiturice, tranchilizante si ei tot spun ca noi adultii nu pricem nimic ca suntem dusi cu pluta, de unde conflictul intre generatii si cu toata lumea, nebunia indoctrinarii, insclavizarii; pai sa nu-ti vina sa spargi/inactivezi farfurii…zburatoare?!!! si sa faci infuzie cu musetel si fotoni!!! Istoria se repeta atata vreme cat persista amprenta vibrational-ancestrala (ca hunii au mai mancat odata din inima Europei, acuma vor sa manance iar si sa primeasca sanctiune divina de la Alah?!) si isi schimba cursul odata cu modif paradigmei prin schimb frecventiei in alfa “EU sunt alfa si omega, inceputul si sfarsitul (pasarea Phoenix, sarpele Uroborus etc acelasi concept). Pai E de cugetat si negociat, in numele Dumnezeului tuturor, ca ce Dumnezeu a legat (Alah, Inteligenta Suprema Creatoare,cum doreste fiecare sa denumeasca), omul sau oricare alta entitate pamanteana sau extrapamanteana nu are voie sa dezlege si nimeni nu are voie sa imparta Cerul si Pamantul impotriva legilor eterne si precise!!! Si iata cum traim apocalipsa instantaneu si dintotdeauna, murind si inviind in acelasi TIMP!(“cu moartea pre moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le”, concept preluat din invatatura sacra zalmoxiana-credinta in nemurire!)

 12. Bine spus de Sf.Sofie,dar nici atunci-nu.

 13. Poate înapoiază și sabia lui Ștefan cel Mare 😉

 14. Idem.

  Sa se restituie sabia lui Stefan cel Mare !
  Luata prin jefuirerea Sucevei si a tezaurului Moldovei nu prin lupta dreapta ci prin mituirea boierilor si implicit tradarea acestora.
  Asa se zice ca ar fi fost.
  Aha, iar in acest timp europenilor le tremurau nadragii de frica.
  Eu nu vreau pe teritoriul tarii noastre megamoschee!

 15. archangelofjustice // 3 aprilie 2016 at 9:59 // Răspunde

  Ma simt dator sa spun un lucru. Cine citeste comentariul meu de mai sus crede ca simpatizez neconditionat cu “popii”. Nicicum. Dar oricine (traitor sau nu in BOR) trebuie sa stie ca preoetul este investit ca arhiereu de catre Iisus Hristos, Unul din Sfanta Treime si deopotriva cu Tatal Ceresc ca sa calauzeasca credinciosii. Exista o slujba speciala de investire cu puterea preotiei, se numeste hirotonisire. Preotul nu este fara de pacat. El greseste ca orice crestin. A nu te duce la un preot, a nu accepta un preot este ca si cum nu te urci intr-un taxi sau tren sau avion pt ca este murdar, mai mult sau mai putin. Si el se spovedeste ca orice crestin. Dar asta nu inseamna ca preotul nu mai are puterea preotiei, daca a gresit. O are pana la moarte. Te duci la preot fiindca este mijlocitorul, cel pe care Iisus Hristos l-a ales sa mijloceasca. Te duci pt ca el are puterea de a ierta pacatele. Daca nu vrei sa ti se ierte pacatele, nu te duci, simplu. A privi preotul ca pe un nevolnic si nu ca pe un slujitor al lui Hristos, fara a te si privi pe tine in acelasi timp, e dovada de supraevaluare personala. Preotuul este deopotriva cu credinciosii, iar daca greseste, tu credinciosul trebuie sa i-o spui, nu sa il vorbesti pe la spate. Este membru al Bisericii Dreptmaritoare, ca orice crestin ortodox. Biserica nu inseamna doar preotii. Crestinii sunt la fel de importanti in Biserica. Cine traieste cu sufletul in Biserica, realizeaza acest lucru. Harul vine peste toti, acolo unde este primit. Si nu vine de la preot, care este cum am spus, deopotriva cu orice crestin si membru cu aceleasi drepturi ca orice crestin; vine de la Iisus Hristos, de la Sfantul Duh si de la Tatal Ceresc deopotriva. Uneori, insasi unii crestini il ajuta pe preot sa greseasca, mituindu-l, din dorinta de a se asigura ca, preotul prin rugaciunea lui, ii va aduce lui crestinului, iertarea, indiferent de viata pe care el o duce.

  • Mai mult;daca in armata primeai ordinul,tiris coate si genunchi 10 metri,injurai infundat o saptamina(instructie tactica de infanterie).Daca popa iti da ordinul,insa de la poarta pina la usa(instructie disciplinara),nu caraie unul!Mai zi ceva!

 16. Simplu … intelept… Saru’ mana, parinte!

 17. BISERICA CEA ADEVARATA a lui HRISTOS este formata din SUFLETE VII unite prin CREDINTA, INCREDERE, NADEJDE, SPERANTA. A sosit vremea mai mult ca niciodata sa intelegem conceptul de UNITATE in jurul ADEVARULUI, de apropiere a OMULUI catre SURSA DIVINA CREATOARE a TOATE cate SUNT, prin grija PREOTILOR inzestrati cu HAR revarsat peste INTREAGA LUCRARE ZIDITOARE si INALTATOARE!

  “SLAVA intru Cei de SUS Lui DUMNEZEU, pe PAMANT PACE,si intre OAMENI BUNAVOIRE!”

 18. Doina Puicea! // 3 aprilie 2016 at 11:56 // Răspunde

  DA!!!!! Excelent! Si nu am nimic cu poporul turc, NIMIC! Iubesc Dreptatea, ATAT!!!

 19. Sf. Sofia nu este a Romaniei ca sa ne fie retrocedata.

 20. Nasul – 14 ianuarie 2013 > https://youtu.be/IRnv2VfK0oU
  Meritocratia inseamna democratie participativa, directa si guvern format din specialisti de inalta moralitate si adevarati patrioti, selectati prin teste si concursuri si apoi votati de catre popor !!!
  FARA PARTIDE SI FARA POLITICIENI !!!
  INFORMEAZA-TE !!!
  Site oficial: http://www.meritocratia.ro
  Youtube oficial: http://www.youtube.com/user/meritocratiaromania/videos
  Pagina de facebook oficiala: http://www.facebook.com/Meritocratia.ro/
  Ajutam Romania: http://www.meritocratia.ro/ajutam-romania/
  Poti alege sa nu iti pese de realitate dar nu poti fugi de consecintele ei !!!

 21. HECTOR MORENO // 3 aprilie 2016 at 13:56 // Răspunde

  Cine nu studiază istoria,în mod special istoria națională a poporului român,riscă să repete greșelile trecutului!…Tot ceea ce spune preotul Mihai Andrei Aldea este ADEVĂRUL ,adevăr istoric care nu se mai învață în școlile noastre,despre martirajul poporului român,vreme de peste trei secole de dominație otomană(musulmană)!Spre luare aminte de către cei care pozează(din neștiință!)în buni samariteni:cele peste trei secole de dominație otomană în Țara Românească,Moldova și Dobrogea însumează un tribut de aproximativ 1200 de vagoane de aur(calcul realizat de revista „Magazin Istoric”);fetele și femeile pentru harem și copiii, în vârstă de până la nouă ani,pentru trupele de ieniceri și spahii(armata turcă)! „Bunilor samariteni”,vă imaginați un tren de marfă cu 1200 de vagoane pline cu aur românesc!?…Dar mamele,surorile și copiii(frații voștri!) târâți în robie timp de peste trei secole!?…Dar ce părere aveți despre martirajul voievozilor români,care au murit pentru credința noastră strămoșească,creștin ortodoxă și apostolică !?…Voievodul Țării Românești,Constantin Brâncoveanu, a fost omorât împreună cu cei patru fii ai săi(cel mai mic avea nouă ani!)pentru că nu a acceptat musulmanizarea țării!În Moldova,pentru același motiv,Ioan Vodă a fost legat între două cămile și rupt în bucăți!…Occidentul,recte: Germania,Franța,Belgia,etc.,n-a trăit ceea ce am trăit noi,românii,sârbii,bulgarii sau grecii,astfel încât, stau rău la capitolul „cogitație”!Altminteri,așa se explică faptul că i-au acceptat pe teritoriul lor!Germania,aflată în plină reconstrucție după al doilea război mondial,a primit muncitori turci cu grămada,fără să se gândească că un european are un „plaining”familial,face un copil sau doi,în funcție de condițiile sociale,pe când un musulman face o duzină și poate avea patru neveste,pentru că așa spune profetul Mahomed!Franța,după ce i-a colonizat și le-a exploatat resursele,s-a gândit să-i primească și să le acorde cetățenia,cu toate că astăzi se vaită că, vreme de aproape patruzeci de ani, s-au dovedit a fi refractari la orice efort de integrare socială și culturală!… Și mai grav este faptul că au devenit victimele atentatelor teroriste din partea lor!… Între civilizația islamică orientală și civilizația creștină europeană există diferențe majore,imposibil de surmontat!Sunt culturi diferite,cutume religioase,tradiții,obiceiuri și ritualuri care stau la baza ontologică a fiecărei civilizații în parte!Marele specialist în istoria civilizațiilor umane din secolul XX ,Wallter Durrant”,aprecia faptul că,din impactul a două civilizații, cea mai puțin decadentă,mai prolifică și mai intransingentă din punct de vedere moral și religios,va domina și o va anihila pe cealaltă!Decadența politică,socială, culturală,spirituală și religioasă a civilizației contemporane europene este evidentă!…Cine are urechi de auzit, să audă!…În ceea ce ne privește pe noi, „fuhrerul” KRAUT CIOLANNIS,pe care,chipurile,n-i l-a dat Dumnezeu,via Sibiu,poate face promisiuni și demersuri pentru construirea de moschei la Augsburg,în Germania,acolo unde sunt părinții și neamurile lui,pentru că, oricum,el n-are nimic în comun cu noi,cu poporul român și cu interesele lui fundamentale !…Vorba marelui poet al neamului românesc,Mihai Eminescu, în poezia„Doină” : „cine a îndrăgit străinii s-ăl mănânce câinii și neamul nemernicia”!…Iar voi „umaniștilor”de ocazie,să nu uitați spusele lui Simion Bărnuțiu,reprezentant de seamă al „Scolii Ardelene”: „mergeți cu poporul român,cu interesele lui fundamentale,ca să nu vă rătăciți”!

 22. Hai, faceti moscheea, atrageti toti barbarii din islam, sa vina sa pupe caramida sfanta. Ori cu bomba, ori in stilul lor mai de pret.

 23. CORNEA GEORGE // 3 aprilie 2016 at 16:26 // Răspunde

  rr

 24. CORNEA GEORGE // 3 aprilie 2016 at 16:48 // Răspunde

  ROMANI TREZITIVA AN AL NOULEA CEAS VOI NU JUDECATI CA ACESTI BARBARI VOR SA DISTRUGA CRESTINISMUL SI SA NE RUINEZE SA NE IA CEA MAI RAMAS DIN ACEASTA TARA SA SE PUNA LA ADAPOST CU TOT NEAMUL LOR SI NOI SA MURIM DEGEABA CA NE CONSIDERA PROSTI SI NU AVEM MINTE DE CE NE TRANSFORMA AN PASALAC MUSULMAN PENTRU CA NU AU AVUT CURAJUL SA NE DOMINE SI ACUM CU TRADATORI DE TARA SI NEAM IAU MOMIT SI AU PUS BOTUL SA NE VANDA TARA FARA SA TINA CONT CA SI EI SANT ROMANI PENTRU UN DESAG DE GALBENI DACA SANTETI CU ADEVARAT DACI SI NU VOM PLECA CAPUL NICIUNEI TARI DE PE PAMANT HAIDETI SA FLUTURAM CAPUL DE LUP AL STRAMOSILOR NOSTRI SI SAI NIMICIM PANA LA ULTIMUL TRADATOR DE TARA SA NU NE FIE FRICA DE NIMENI CA DUMNEZEU ASA A FACUT ACEST POPOR SA DAINUIE SI DE ACUM AN COLO PESTE MI DE ANI SI CAND VA ROSTI CUVANTUL CRESTIN SA TREMURE DE FRICA CA VA FI NIMICIT PANA LA ULTIMUL ROMANI ACUM E TIMPUL SA RENASTEM CA POPOR SI CA NEAM DAC SI SA NU UITE CA SABIA LUI STEFAN DACA NU O VA DA PAMANTILUI SFANT O VOM LUA NOI CHIAR CU SACRIFICIUL VIETI SA VADA CA NOI ROMANI NU VOM DA ANAPOI NICI AN VECI VECILOR AMIN

 25. Şi mai trebuia spus la despăgubiri şi de faima sabie a lui Ştefan cel Mare, aurul plătit de țările române tribut.

 26. I-au refuzat pe turcaleti cu constructia acestei moschei fantoma toti europenii si s-au gasit tradatorii romani sa fie de acord cu acest proiect stupid( Nastase,Iliescu,Basescu,Ponta) si a pus capac malai mare de Iohanis,care a pupat papucul turcului si a dat unda verde la proiect.Dar mai avem porci prin tara,sa-i sacrificam pe locul unde se crede ca se va ridica moscheea si sa vedem atuncea ce vor face turcafletii.Asa au procedat spaniolii si s-au lasat pagubasi basibuzucii.

 27. stam prost la capitoul istorie:

  discutia legata de moschea din bucuresti trebuie sa fie: au dreptul cetatenii romani de alt cult sa-si manifeste credinta? daca da, trebuie sa se inteleaga ca nu turcia a cerut o moschee, ci sa oferit sa contruiasca una pentru ca statul roman nu e instare sa construiasca pentru cetatenii musulmani care platesc impozite pentru mega catedrala. constructia unei moschei (de fapt orice constructie) ar insemna locuri de munca pentru cetatenii romani, ar insemna bani bagati in economia romaneasca, ceea ce statul roman nu e capabil sa faca. doar sa stringa impozite si sa plateasca salariile preotilor.

  “1. Dă înapoi ce a jefuit de la Ţările Române între 1400 şi 1918.”
  – ati uitat ca la 1878 romania s-a proclamat regat independent. daca nu ma insel, inca de la 1856 tarile romane nu au mai platit haraci (tributul de pace). imp. otoman a intervenit pe piata tarilor romane sprijinind comerciantii si ridicind preturile.
  2. Plăteşte despăgubiri pentru toţi copiii răpiţi, pentru toate femeile răpite, pentru toţi bărbaţii răpiţi sau ucişi în aceeaşi perioadă.
  Tarile romane nu au platit tributul singelui pentru ca nu erau pasalicuri. doar din zonele cu populatie islamizata se lua acest tribut.
  3. Înapoiază României Sfânta Sofia din Constantinopole, plătind cheltuielile de refacere.
  Muzeul Sfinta Sofia din ISTANBUL (constantinopolele a disparul in 1453) nu are nici o legatura cu romania. poate cu tarii rusi, caci fiica imparatului bizantin s-a maritat cu tarul rus, de aici pretentile rusilor de a fi a 3a roma. pe de alta parte, uitam cumva de marea moschee din cordoba transformata in catedrala? si discutind despre retrocedari, pe cind vor fi retrocedate bisericile grecocatolicilor luate cu japca de comunisti si date bisericii ortodoxe?
  4. Semnează un tratat prin care dă aceleaşi drepturi Ortodoxiei (în Turcia, evident) pe care le are Islamul în România.
  comunitatea din romania are biserica inca din anii 90 la istanbul. inital una armeana, apoi biserica din fanar sponsotrizata de brincoveanu la primirea careia a participat raposatul teoctist. si nu uitati ca patriarhia ecumenica ortodoxa functioneaza neintrerupt din 1453. deaasemnea, vizitati minastirea sfintului izvor din istanbul unde veti gasi si maicute din romania.
  5. Se cumpără pentru moschee un teren care să nu aibă legătură cu Brâncovenii, Basarabii, Muşatinii sau alţi eroi şi martiri ai apărării anti-otomane.
  terenul apartine in aceeasi masura cetatenilor musulmani din romania (nu numai turci si tatari, ci si albanezi, macedoneni) care platesc impozite in romania, implicit platesc salariul castei preotesti.

  • 1. Amice, ia vezi cate moschei/ cap de musulman sunt in Romania in comparatie cu cate biserici / roman crestin ortodox. Vei vedea ca raportul este DEJA in favoarea musulmanilor.
   2. Cred ca romanii fac ceva pe locurile de munca care ajuta la construirea unui templu, viitoare sursa de teroristi care vor le vor omori copiii in cativa ani
   3. Ce a jefuit Imperiul otoman de la romani nu se rezuma doar la tribut.
   4. Tarile romane nu au fost pasalac, dar barbati si femei ucise de otomani am avut.
   5. Sfanta Sofia trebuie retrocedata Crestinatatii defapt. Daca ne-o dau noua, romanilor, cu atat mai bine. Nu incurca planurile cu grecocatolicii si comunistii, caci asta este cu totul o alta discutie de care incerci sa te folosesti pentru a deraia de la lucrurile importante.
   6. Nu stiu ce drepturi au crestinii ortodoxi in Turcia, nu ma pot pronunta. Avand in vedere ca Turcia are la conducere un islamist convins, deci nu mai este statul laic pentru care s-a luptat atat de mult, nu ma mira sa se ajunga la persecutii religioase.
   7. Terenurile proprietate de stat apartin tuturor cetatenilor, cel putin la nivel teoretic. Le putem da musulmanilor un procent din acel teren egal cu procentul reprezentat de ei in populata tarii raportat la procentul de crestini. Isi vor putea construi o macheta.

   In concluzie, o sa se construiasca moscheea cand o zbura porcu’.

 28. Și să ne de-a niște turcoaice să le …. cum au făcut ei cu româncele noastre prin anii 1400 când le-au luat la harem.

  • la salaaa…la tras de fiare, genuflexiuni cu gantere, flotari c-asa faceau stramosii nostri dupa care dadeau cu apa rece receee de izvor

   Si fara gluma, in religia noastra crestin ortodoxa cel ce ingenuncheaza recunoscand divinitatea este mai INALT, iar mataniile ajuta la miscarea/plimbarea energiilor din alfa in beta in mod constient,se mai alimenteaza baza de date-n theta, mai primesti cate-un raspuns marca wow

 29. Georgia Arsenie // 4 aprilie 2016 at 6:20 // Răspunde

  BRAVO, BRAVO, BRAVO !!!

 30. Excelent așa preoți avem nevoie cu atitudine nu de struți ce își baga capul în nisip.

 31. poate cineva sa ne informeze care este nr de moschei raportat la nr de musulmani existent la ora actuala in tara ?! pt ca nu-i corect, nici legal, moral nici atat ca sa puna cineva caruta inaintea calului, adica sa se construiasca megamosc pt musulmanii viitorului printre care sunt infiltrati islamistii extremisti-dovada actiunile periculoase antisociale mediatizate

 32. Unde ești tu, Țepeș Doamne?

 33. pt cei care nu au aflat inca: cf art. 3 alin 4 din CONSTITUTIA ROMÂNIEI

  PE TERITORIUL STATULUI ROMÂN NU POT FI STRAMUTATE SAU COLONIZATE POPULATII STRAINE

  Orice decizie contrara prezentelor dispozitii este asimilata TRADARII de NEAM si TARA

 34. doar de dragul discutiei, voi continua cu o replica catre dl. victor:
  1. ati cazut in capcana dlui basescu, care din dorinta de a reveni in centrul atentiei, a unit doua subiecte care nu au legatura: constructia moscheei in bucuresti si primirea refugiatilor. nu constructia unei moschei si nici centrul cultural nu va aduce teroristi in romania. romania a fost tranzitata de teoristi si multi din oamenii de afaceri au sustinut financiar organizatii teroriste (spre exemplu PKK a strins bani din romania). construirea unei moschei nu va creste numarul de musulmani, pur si simplu va permite transmiterea unui mesaj controlat catre ei. daca sint teroristi in romania, s-ar fi manifestat pina acum. sint doar musulmani care traiesc bine mersi alaturi de noi (si care mai si fac treaba, vezi cazul raed arafat).
  2. imi amintesc cum valuri de romani au muncit in turcia (ca sa nu mai zic de femeile ce se vindeau singure pe strazile istanbuluilui) in anii 90 si 2000, cind europa ne trata cu dispret. mentalitatea nationalista dispare in momentul in care ai nevoie de bani sa-ti hranesti familia.
  3. subiectul sf. sofia e absurd. daca ati urmari stirile internationale de-a lungul timpului, veti observa ca cetatenii turcis-au revoltat prin 2006-2008 impotriva deschiderii sf. sofia rugaciunilor; au cerut mentinerea ei ca muzeu. am amintit de moschea din cordoba: n-am vazut nicaieri o solicitare de retrocedare catre comunitatea islamica. si nu, subiectul bisericilor grecocatolice isi are locul in discutie, doar vorbim de retrocedari,nu?
  4. referitor la paritate, e simplu: bucurestiul are o suprafata de 230 km2, sint cam 10000 de musulmani (statisticile oficiale), vine cam 1,2 km2.

  referitor la refugiati, ca cetatean roman, sper ca serviciile si autoritatile sa fie competente, altfel intr-adevar, reprezinta un pericol. speranta mi-e data de faptul ca totusi nu sisntem o tara care conteaza prea mult si daca, doamne fereste, are loc vreun atentat, o sa se anunte ca a fost in capitala romaniei, budapesta. 🙂

  in concluzie, vreau sa subliniez un lucru: moschea se va construi, deoarece este o intelegere intre doua state.din pacate am cazut in plasa unui politruc si avem un subiect artificial de discutie. biserica e multumita ca pare a lua apararea populatiei si mai poate cere un ban. si intre timp noi mai platim un impozit nou, acceptam lipsa infrastructurii, acceptam sa ne fie jefuite padurile. ca tot vine sezonul inundatiilor, sper sa vad biserica protejind saracii oameni care vor ramine fara casa.

  • La fel.
   1. Nu am votat niciodata cu Basescu si stirile despre musulmani/islamisti/teroristi le citesc in principal de pe site-urile straine. Cum spunea prezedintele Cehiei, a spune ca exista musulmani moderati este acelasi lucru cu a spune ca exista nazisti moderati.
   2. Cand romanii munceau in Turcia, Turcia era un stat laic. Nu mai este valabil.
   3. De ce nu mai protesteaza turcii si in prezent ? Vezi pc 2. Si multumesc de idee in ceea ce priveste Catedrala din Cordoba.
   4. Asta e abureala gen referendum in Harghita si Covasna. Aici ne referim la populatia musulmana a Romaniei care este stat…”indivizibil”. Nu facem calcule pe bucatele. Asa putem dovedi orice, de ex. calculeaza la un sat din judetul Constanta populat de turcaleti

   Gluma, gluma, pana o sa plangi. (sper sa nu !)

   In concluzie, hai pariu :-))

 35. Orice INTELEGERE/ACORD/TRATAT care contravine dispoziilor legale cf carora NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE, cade in desuetudine atata VREME cat la data prezenta, in VIGOARE, datele problemei nu mai corespund, in speta: la data exprimarii acordului intre reprez legali privind construirea megamosk, PERICOLUL EXTREMIST nu era manifestatat in sensul in care se prezinta ACUM!!!!!!
  Prevederile constitutionale nu permit stramutarea si colonizarea populatiilor straine. Garduri de sarma n-am ridicat din lipsa de fonduri si n-au ce sari musulmanii (cu trimitere si la ceea ce inseamna securizarea frontierelor?! si admiterea in spatiul Schengen?! cui ii mai foloseste?! Pe MARE se fac exercitii militare, deci nici pe aici nu pot patrunde in tara. Atuci pe unde?!!! Raportat la nr de musulmani din tara cu care convietuim in buna PACE exista suficiente moschei. In CONCLUZIE: in fapt si in drept, in VIGOARE nu mai sunt intrunite CONDITIILE/ELEMENTELE CONSTITUTIVE care sa JUSTIFICE construirea megamosk, CIRCUMSTANTE care in mod cert nu-i sunt pe plac nici unui DUMNEZEU, lui Alah nici atat!!! La VREMURI NOI, LEGI NOI si OAMENI NOI, in acord cu derularea evenimentelor globale!!!!!

 36. ….si miza ?! ce zicea…ca dak nu merge la noi, cu galceava- bummm pe tema megamosk… sa avem in vedere un conflict conventional intre Armenia si Azerbaijan… ca sa facem cu orice pret rost de front, scena pt testat echipam militar de ultima generatie, disputarea sferelor de influenta, sa ne jucam periculos etc… se clatina, bre PANETA!!! NU NE MAI TINE PAMANTUL si nici un DUMNEZEU, ALAH sau cine-O mai FI nu ne mai rabda! Da DOAMNE, PACE!!!

 37. Draga Ana, subscriu in intregime!:))

  iubitilor, asa arata o viziune limpede, clara, adevarata!

 38. Subscriu la ideile preotului si comentariilor facute de romani. As mai adauga si un monument dedicat decapitarii familiei Brincovenilor. Dupa ce ni se vor satisface toate revendicarile, abia atunci ne gandim daca ei merita sau mu moschee la Bucuresti.
  Acceptul dat de guvernanti construirii, nu il consider o tradare tinand cont ca ei nu sunt Romani,nu sunt plamaditi din glia si din sangele acestui popor. Ce sa le mai reprosam atunci?!

 39. mina erdinci // 5 aprilie 2016 at 15:08 // Răspunde

  aveti tot dreptul din luma sa va plangeti sau sa cereti da facetio cavalereste de va tine cureaua facetio si in fata rusilor acuma sa va dea teritori inapoi pe cei ce vau ucis in al doilea razboi mondial si violat femeile sa va dea aurul dacilor inapoi oare nu credeti ca faceti polemici intoarceti cacatu sa puta alea au fost si sau dus nu le mai vedeti inapoi dar ce se face contra acelei moschei e jignitor si marsiaf ok nu zic sa fie acel val care va speriati de refugiati nici mie numi comvine dar nu uitati ca noi musulmani care traim si santem cetateni romani si care uni din voi stiu si o fac cu rea vointa,noi cei am contribuit la economia acestei umile tari care santem ca asta santem si acuma in fata europei asa zise sau chiar americi,nu vreau sa aberez da o dati pream mult de gard unde nu trebuie asta e parerea mea eu asi vedea de negru ochiului meu si dupa in cel al vecinului sper ca cu asta mam facut inteles multumesc si scuze de am deranjiat pe cineva

 40. Ne rugam pentru sufletele tuturor si celor (morti)/adormiti si celor vii, pentru cei ce stiu si pentru cei ce nu stiu, pentru cei care-au gresit MAI MULT SAU MAI PUTIN GRAV de-a lungul istoriei civilizatiilor, cu intentie sau fara intentie asa dupa cum fiecare dintre noi, gresesim, intr-un anume fel, pentru cei care abia ACUM afla si se TREZESC cum si NOI la randul nostru am aflat si ne-am TREZIT prin grija altora si mai invatam si mai crestem inca prin grija semenilor, ca sa ne RIDICAM/INALTAM/ASCENSIONAM cu TOTII pana la UNUL,in IERTAREA, LUMINA si IUBIREA, FIULUI CELUI PREAINALT, CREATORUL a TOATE cate SUNT, de oriunde si oricati am FI! Amin!

 41. Negocierile în materie de credință nu sunt permise! Negocierile înseamnă că ești de acord să te târguiești cu necuratul (îl lași să intre în casa ta, dacă, la schimb, îți oferă ceva avantaje). Atunci, dacă s-ar recurge la practica negocierilor, s-ar umple țara de moschei și alte locuri de rugăciune, premisă a amestecului credințelor și diluării creștinismului. Doamne ferește!

 42. VIATA pe PAMANT se desfasoara conform legilor pamantesti prevazute in constitutii ,legi si tratate internationale cu respectarea Legii Naturale a Locului privind semintiile popoarelor, in acord cu legea divina care presupune diplomatie si strategie in finalizarea razboaielor si instaurarea PACII!

  DIPLOMATIE, STRATEGIE, PACE, INTELEPCIUNE!
  Legile zalmoxiene, ale stramosilor nostri ne invata sa ne mentinem COLOANA VERTEBRALA DREAPTA, intre PAMANT si CER! iar unde-i de negociat/solutionat/transat o speta juridica sau de alta natura, sa o facem precum stramosii nostri: cu INTELEPCIUNE!

 43. Raspunsul e unul complet lipsit de sens, care demonstreaza ca unii oameni n-au habar pe ce lume traiesc (vezi primele 3 puncte, o aberatie extrema)!
  Nu trebuie sa se accepte construirea moscheei din simplul motiv ca nu e normal ca un alt stat sa construiasca un lacas de cult pe teritoriul tarii noastre, cu atat mai mult in conditiile de acum, cu criza refugiatilor. In zonele unde exista populatie musulmana (zona Dobrogei) exista suficiente lacase de cult, ce rost are construirea unei mega Moschei in Bucuresti?

 44. si-acu nu ma faceti sa dau tot din casa, sa va spui ca nu mai merg la cursurile de samba,ci la judo,am renuntat la tenis de camp pt tir sportiv, joc din glezne, patrulat prin gradina pus rasaduri, lasat mapa,uitat parasuta privit la parasutisti cum stau la aplicatii cu kapu-n jos, picioarele-n sus ca sa ne mai vina mintea la kap si alte exercitii fizice, isi lucreaza fiecare corpul, se antreneaza cum se pricepe mai bn in vremurile astea,unii se fac politisti,fb, dak nu poti fugi,alearga,dak nu mergi,dak nu taraste-te, dar orice ai face asigura-te ca inaintezi si te antrenezi,doar n-o sa plang acu ca mai bubuie niste dosarele ecranului,bumm eads si mai pica niste capete,servere si alte cele. Sa fiti iubiti!

 45. procedura legala prin instanta privind anularea HG privind atribuirea terenului aferent construirii megamoscheiei din motivele aratate-n fond si drept in tema, pe acest site, raportat la inoportunitatea prezenta de a se proceda la demararea lucrarilor de constructie in contextul pericolului islamist-extremist existent-nefiind graba dupa cum afirma si reprez. legal al musulmanilor, prevederile constitutionale, nr. de moschei existent suficient la nr actual de musulmani din tara, probatoriul istoric adm in cauza (restitutio in integrum) cu mentiunea expresa privind rediscutarea oportunitatii construirii megam la momentul stoparii fenomenului islamisto-extremist in conditiile de fond si forma de la vremea respectiva;manifestatii extrem de pasnice in specificul nostru national si crestin-ortodox,petitii-online si tot la Doamne ajuta ajungem.

 46. “Inapoiază României Sfânta Sofia din Constantinopole, plătind cheltuielile de refacere.” – ??? Asta fiind doar cireasa de pe tortul aberatiilor de mai sus.
  Pe cand a fost construita Sfanta Sofia Romania nu exista. Iar ce cereti dumneavoastra este deplasat, jignitor si total neasteptat din partea unui om al bisericii. Unde este toleranta?

  • Popa Aldea pregateste un doctorat in istorie, asa ca daca popa zice ca turcu ar trebui sa ne dea Sfanta Sofia inseamna ca asa e.

   Stiati ca timp de vreo trei sute de ani, daca nu mai bine, ortodoxia postbizantina din Balcani, (Muntele Athos in speta), a fost tinuta aproape in exclusivitate de catre Tarile Romane? Si ca de-aia si Romaniei i se spune cum i se spune Muntelui Athos si anume Gradina Maicii Domnului?

   • aha, in sfarsit venim ACASA, pas cu pas…de unde sintagma MARE E GRADINA TA, DOAMNE! in care ESTE loc pt TOATA SUFLAREA si in care fiecare fiinta umana/entitate isi regaseste legatura speciala unica in raport cu scanteia divina din fiecare interconectata la reteaua divina si perceptia absolut UNICA raportata la acel Dumnezeu UNIC in constiinta fiecaruia racordata la CONSTIINTA COSMICA. In mod cert ca asa cum IL percep eu pe Dumnezeu, difera de modul in care il percepe, simte fiecare suflet, in splendoarea unicitatii divesificata la niv creatiei infinite, insa, cand rezonam la unison pt PACE, IUBIRE, LUMINA, IERTARE, RECUNOSTINTA, UNIRE, BINE SUPREM…cum arata oare acel Dumnezeu?! Ca daca daca am fi aratat toti la fel, precum boabele intr-o pastaie, ar fi fost cu siguranta o mare plictiseala atat in Cer cat si pe Pamant…asa, am fost/ne-am creati/inventat UNICI, colorati (5 rase umane), speciali, intru divesificarea si desavarsirea liniilor evolutive pe Terra in acord cu legile precise si eterne ale universului, conturand/manifestand impreuna acel Om Nou, Pamant Nou, Cer Nou in care fiecare se regaseste pe SINE, continuandu-si vibrand, traind, respirand povestea.

 47. Bine-ar fi sa fie vb de TOLERANTA. Din pacate, in tema este vb de un anume PRETEXT, intocmai cum de-a lungul ISTORIEI s-au “impletit” motive pt schimbari de situatii geostrategice, conflicte, ca sa nu folosesc chiar termenul “razboi”. CINE ANUME are nevoie de o megamoschee in mijlocul capitalei taman in momentul prezent extrem de tensionat dat fiind contextul geopolitic global?!?!?! Si care-ar fi SOLUTIA INTELEAPTA? hmmm?!

 48. “Până atunci Turcia NU are dreptul să construiască această moschee, iar politicienii români care promovează acest abuz sunt nişte trădători de ţară şi neam.”
  Care e diferența dintre boierii de ieri și politicienii de astăzi ? Politicienii (boierii ) nu sunt nimic altceva decât ,proprietari și vânzători de sclavii iar noi sclavii în afara faptului că suntem produse comerciale mai suntem și proști de-al binelea.Africanii s-au eliberat de mult de sub sclavie, noi proștii când ne vom elibera de sub prostie ??

 49. Si…? Ce urmeaza? O actiune concreta, organizarea unui protest de mare amploare. Un mars, ceva, la palatele din care se conduce Romania. Sau poate nu de acolo se conduce Romania…

 50. Pai stai bre așa, ce treaba are sfânta Sofia cu romanica? Te pomenești ca noi am ridicat o și pe aia… ce părere ai despre moscheile din dobrogea? Le dărâmam și pe alea sau ce?

 51. …Aloooooo Fortza mare Romania Trezestete…!!!!! Astea Vor sa ne vand si aerul sa ne umileasca din toate punctele de vedere s platim dc nu vrem sa luam sinistrati in tara si Noi ca .Neam Roman suntem sinistratii Romaniei cati Romani o mai ramas acasa un maxim 40% restul s munceasca in afara s faca un ban pt ca …Romania e vanduta la propriu si la figurat nu poti sa muncedti in tara ta ca nu ai ..O Noua Revolutie Subtin si imi asum raspunderea nu pt mine si pt copiii copiilor nostri .

 52. d-le uriel, cred ca ai impresia ca te adresezi unor handicapati mental. auzi poanta, platesc impozite. si daca platesc impozite pot face de toate, ca la bordel? cine vine aici si da banu , face ce vrea . asta este mentalitate de curva . nu te deosebesti de tradatorii din conducerea tarii . plecati toti “”superiorii”” astia in tarile musulmane si mai lasati-ne .

 53. ATENȚIE LA NEATENȚIE !
  Pretext de a invada ROMÂNIA și a impune obiceiurile musulmane ,iar cei ce vor riposta sā fie așa cum descoperă chiar numele TURCIA : AI TURC ce zice : URC și TAI !!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii