AIM radionica curs online

Noutăți

Premierul UNGARIEI, la Cluj: “Viitorul o să fie în limba maghiară. Trebuie să populăm această zonă geografică…”

ActiveNews.ro: Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca la o ceremonie religioasă la Biserica Centrală Reformată cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă. Programul a continuat cu o procesiune de 1.000 de persoane, către Insitutul Teologic Reformat, unde premierul a rostit un discurs în limba maghiară care nu a fost tradus!!!

Conform Szabadsag.ro, Viktor Orban, premierul Ungariei, și-a început discursul de sâmbătă din Cluj-Napoca decretând că urmează o epocă a mândriei naționale în întregul bazin carpatic. A continuat spunând că viitorul e scris în limba maghiară, să cauți și să păstrezi intacte comunitățile maghiare devine o adevărată misiune națională, a explicat el, conform Adevărul. 

Întrebat dacă mai există putere în maghiari să reziste și în următorii 500 de ani, a zis că „avem rădăcini adânci și puternice, care ne-au ajutat să ajungem până aici și să supraviețuim chiar și după Mohacs, atunci când țara noastră s-a rupt în trei bucăți. Chiar și acum 100 de ani, când am fost rupți în cinci. Am rezistat și în timpul dictaturii comuniste, și în deceniile trecute. Dacă sub povara ultimilor 500 de ani am reușit să ne păstrăm coloana vertebrală și să fim drepți ca stejarii, atunci cu riguranță vom face asta și în următorii 500 de ani”.

„Trebuie să ne păstrăm tradiția și cultura, pe care biserica reformată le-a creat aici, în mijlocul Ardealului. Noi trebuie să populăm această zonă geografică și spirituală și e datoria noastră să creăm cămin aici pentru următoarele generații de maghiari“, a mai spus Viktor Orban.

Premierul Ungariei a mai spus că, indiferent de faptul că sunt despărțiți de granițe, toți maghiarii formează un tot: „Noi construim acum o nație maghiară compactă. Unul din interese este construirea unui viitor în care românii și maghiarii să trăiască și să conviețuiască echilibrat și în care drepturile maghiarilor să fie recunoscute. Interesul nostru comun e să creăm un viitor în care, de exemplu, închiderea unei școli să nu fie altceva decât o eroare datorată unui eventual accident, dar să nu fie ceva normal”. El a continuat că un interes comun este ca nicio comunitate, fie română, fie maghiară, să nu fie văduvită de dreptul de a putea învăța în limba maternă. A mai spus și că vrea un viitor în care Ungaria, care acum se dezvoltă, să se poată alătura României, care și ea se luptă să crească.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Premierul UNGARIEI, la Cluj: “Viitorul o să fie în limba maghiară. Trebuie să populăm această zonă geografică…”

 1. De factura Dughin. Nu pot sa spun nici ca-mi displace dar nici ca-mi place. Oricum, noi ne vedem de treaba noastra.

  Eu, de exemplu, imi ascut ce am de ascutit, adica o dalta dreapta care tocmai ce mi s-a ciobit… ceea ce va doresc si voua!

 2. UNIUNEA TARILOR LATINE ARE 1 MILIARD DE CETATENI. CARE UNGURI SI CARE RUSI ???
  NOI O SA II OCUPAM PE ACESTI MIZERABILI DE HUNI

 3. Deh cand esti doar un nomad …. asta ramane genetic, practic doar accepta si ei adevarul ca au fost si sunt nomazi, ei ‘ocupa zone’ nu sunt de acolo …… ADNul are memorie!

 4. cristian c.n. // 2 octombrie 2017 at 15:59 // Răspunde

  Cred ca Orban asta e un roman dszorientat,fara memorie.Dupa nume nu pare a fi nici neamt si nici slav.Ma indoiesc ca acele clanuri de nomazi ce au venit de prin stepele rasaritului ar fi purtat asa nume.

 5. Fală mare, traistă goală! După cum au fost ungurii mai tot timpul istoriei lor.

 6. ma revolta faptul ca autoritatile noastre tac milc si nu riposteaza la afrontul adus de bozgori .urmsii migratorilor se vor stapini in cea mai bogata zona romaneasca ei care pina in 1920 nici nu au existat ca stat.li s-a cautat prea mult in coarne in loc sa fie declarati persona non grata si expulzati fara drept de a ma intra pe teritoriul Romaniei

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii