Noutăți

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev: “SUA, la un pas de a declanșa un război cu RUSIA”

  •  
  •  
  •  

Războiul declarațiilor post atacului american din Siria continuă. Astfel, premierul Rusiei a scris pe o rețea de socializare, conform Reuters, că atacul SUA este “ilegal şi la un pas de a declanşa un conflict militar cu Rusia.” Afirmația este cât se poate de gravă, chiar dacă se înscrie într-un așteptat scenariu al reacțiolor ruse.

La rândul său, Vldimir Putin consideră atacurile americane împotriva Siriei drept „o agresiune la adresa unui stat suveran şi o încălcare a normelor de drept internaţional”. În plus, liderul rus consideră că „atacurile au încălcat legile internaționale și au fost bazate pe pretexte inventate”. De asemenea, Kremlinul apreciază că bombardarea Siriei reprezintă un „prejudiciu considerabil la adresa relațiilor ruso-americane”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a insistat că „armata siriană nu deține arme chimice”, lucru „observat și confirmat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, a unitate a ONU”, ne informează Digi24.ro

În ceea ce-l privește pe președintele Donald Trump, acesta a justificat astfel atacul: „Dragi concetățeni americani, joi dictatorul sirian Bashar Al-Assad a lansat un atac oribil cu arme chimice asupra civililor nevinovați. Utilizând un agent otrăvitor mortal, Assad a luat viața unor bărbați, femei și copii nevinovați. A fost o moarte înceată și brutală pentru atât de mulți oameni. Chiar și bebeluși au fost uciși în acest atac barbar. Nu este nicio îndoială că Siria a folosit arme chimice, încălcând obligațiile căreia îi reveneau asupra convenției în ceea ce privește folosirea armelor chimice și au ignorat avertismentul ONU asupra securității.” (ActiveNews.ro)

După cum se poate vedea, declarațiile celor două tabere susțin lucruri diametral opuse, iar adevărul nu poate fi decât unul: ori sirienii au lansat un atac chmic, ori este o făcătură menită să justifice intervenția americană. Și cum toate taberele implicate în conflict sunt maestre ale manipulării și au mâinile pătate cu sânge, probabil că nu vom ști niciodată adevărul. Din păcate!

Să sperăm însă că lucrurile nu vor degenera și că nu vor depăși nivelul de război declarativ. E cert însă că Trump are intenția să fie cel mai important jucător la nivel global și că este un personaj imprevizibil. Prin urmare, orice este posibil…

Adrian Albu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev: “SUA, la un pas de a declanșa un război cu RUSIA”

  1. Facatura a Americanilor care provoaca prin orice mijloc Ursul Rus ,sa speram ca Ursul nu se lasa provocat pentru ca va fi vai si amar de Romania.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii