Noutăți

Premieră mondială: astronautul italian Luca Parmitano a devenit primul DJ din lume care a mixat LIVE de pe Stația Spațială Internațională

  •  
  •  
  •  

Stația Spațială Internațională este locul unde se întâmplă multe lucruri interesante în spațiu, iar acum un DJ a făcut istorie.

Luca Parmitano a devenit primul DJ din orbită după ce a mixat direct de la Stația Spațială Internațională.

Partea interesantă e că muzica pe care acesta a pus-o s-a auzit direct pe suprafața planetei noastre, în cadrul unei petrecere de la bordul unui vas din Ibiza. Aproximativ 3.000 de oameni au fost așteptați să participe la eveniment. Pentru a putea realiza acest lucru, astronautul a folosit un program special descărcat pe un iPad.

„Prin participarea la acest concert, ESA va ajunge la o comunitate de oameni tineri a căror majoritate nu-și va da interesul pentru spațiu pe cont propriu. Astfel, spațiul va veni la el în Ibiza”, a spus Jean-François Clervoy, un astronaut francez care a anunțat că va participa la eveniment.

Astronautul este trimis în spațiu de Agenția Spațială Europeană (ESA) și a fost primul italian care a condus o misiune la bordul ISS. Acum a mai bătut un record după ce a pus muzică pentru cei de pe Pământ.

Luca a fost mentorat de Le Shuuk, un DJ german care a selectat bucățile pe care astronautul să le aibă disponibile pentru setul său din spațiu. Luca Parmitano este deja la a doua expediție din spațiu, a mai fost la bordul Stației Spațiale Internaționale și în 2011.

De data aceasta, a plecat în misiunea de la ISS pe date de 20 iulie, la bordul unei capsule Soyuz. Acesta urmează să petreacă șase luni în spațiu.

 

Sursa: Playtech


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii