Noutăți

Pregătiri de război: Familiile diplomaților și militarilor americani părăsesc Coreea de Sud. Japonia își evacuează și ea oamenii din Peninsula Coreeană

Adevarul.ro: Militarii americani au început să-şi evacueze familiile şi personalul civil din bazele din proximitatea capitalei sud-coreene, Seul. De asemenea, şi membrii familiilor diplomaţilor şi ale personalului ambasadei Statelor Unite părăsesc capitala sud-coreeană. Experţii ruşi văd un semn clar al pericolului unui conflict.

Membrii familiilor militarilor americani au început să părăsească capitala Coreei de Sud. Chiar dacă Pentagonul nu a confirmat deocamdată oficial aceste informaţii, rapoarte privind evacuarea au apărut deja pe reţelele de socializare şi paginile publice ale Diviziei de Infanterie 2 şi Armatei americane care staţionează în Coreea de Sud, potrvit Sputnik .

„Comportamentul americanilor înseamnă că că ei nu speră să distrugă în totalitate instalaţiile nucleare ale Coreei de Nord. Se înţelege că Coreea de Nord va răspunde acestor atacuri. În afară de aceasta, în centrul Seulului există un cartier aglomerat al trupelor americane”, a precizat Konstantin Asmolov, expert pe problemele Coreei, într-un interviu pentru Izvestia.

În timp ce presa locală a făcut apel de a nu intra în panică, spunând că Seulul se opune ferm oricărei acţiuni militare împotriva Phenianului, şi  Tokyo ar planifica măsuri de urgenţă de evacuare a 60.000 de cetăţeni japonezi care locuiesc în Coreea Sud.

Citeste mai mult: adev.ro/oolwvb


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii