AIM radionica curs online

Noutăți

Poziția anti-evreiască și anti-masonică a descoperitorului insulinei, Nicolae Păulescu – motivul pentru care nu a primit Premiul Nobel?

Cunoscut în prezent de întreaga lume drept cel care a descoperit insulina, profesorului Nicolae Paulescu nu i s-a acordat nici până în prezent recunoașterea internațională cuvenită, premiul Nobel fiind acordat și în cazul descoperirii lui unor oameni de știință care nu îl meritau.

“Comitetul de acordare a Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină din anul 1923 îi recompensează pe Frederick G. Banting și John Macleod din Canada, pentru demonstrarea primului tratament eficace pentru diabet la om.

În ce-i privește pe Banting și Best, fiziologul scoțian Ian Murray îi considera drept niște cercetători care au confirmat descoperirile lui Paulescu. Răspunzând campaniei internaționale inițiată de fiziologul scoțian Ian Murray, profesorul A.W.K. Tiselius, vicepreședinte al Fundației Nobel, recunoaște în 1969 meritele lui Nicolae Paulescu în descoperirea tratamentului antidiabetic, exprimându-și speranța că ‘opera de pionerat’ a lui Paulescu va fi elogiată cum se cuvine de forurile științifice internaționale . În cartea ‘The Priority of N.C. Paulescu in the Discovery of Insulin’, publicată în 1976, profesorul Ioan Pavel a prezentat documente incontestabile care atestă meritele lui Paulescu.”

Născut la 8 noiembrie 1869 în București, Nicolae Constantin Paulescu urmează clasele elementare la Școala primară de băieți nr. 1, Culoarea de Galben. În 1880 se înscrie la „Gimnaziul Mihai Bravul” (Liceul Mihai Viteazul). A studiat medicina la Paris, începând cu anul 1888 iar în 1897 obține titlul de Doctor în Medicină cu teza “Recherches sur la structure de la rate” (Cercetări asupra structurii splinei).

Nicolae_Paulescu_1897b
A lucrat în spitalele din Paris „Hôtel-Dieu” și apoi la spitalul “Notre Dame du Perpétuel-Secours”. A fost secretar de redacție al revistei “Journal de Médecine Interne”.

În anii 1897-1898 urmează cursurile de chimie biologică și fiziologie generală la Facultatea de Științe din Paris, obținând în 1899 titlul de Doctor în Științe cu lucrările “Cercetări experimentale asupra modificărilor ritmului mișcărilor respiratorii și cardiace sub influența diverselor poziții ale corpului” și “Cauzele determinante și mecanismul morții rapide consecutivă trecerii de la poziția orizontală la cea verticală”.

Obține al doilea doctorat în științe cu dizertația “Étude comparative de l’action des chlorures alcalines sur la matière vivante” (Studiu comparativ asupra acțiunii clorurilor alcaline asupra materiei vii) la Universitatea din Paris în 1901.

Se reîntoarce în țară și este numit profesor de Fiziologie la Facultatea de Medicină și Director al Clinicii de Medicină internă de la spitalul St. Vincent de Paul din București.

“În sesiunea din 23 iulie 1921 a Societății de Biologie, Nicolae Paulescu prezintă în patru comunicări rezultatele cercetărilor sale privind acțiunea extractului pancreatic în cazurile de diabet, comunicări ce sunt publicate în revista Societății. Paulescu publică separarea unui principiu activ antidiabetic din pancreas, pe care îl denumește pancreina, și în numărul din 31 august 1921 al revistei de specialitate ‘Archives Internationales de Physiologie’, revistă cu apariție simultană în Franța și Belgia. În anul 1922, Paulescu obține, de la Ministerul Industriei și Comerțului din România, brevetul de invenție nr. 6255 intitulat ‘Pancreina și procedeul său de fabricare’.

Aceste publicații au precedat cu 8-10 luni anunțarea de către Fr. Grant Banting și Ch. Herbert Best din Toronto (Canada) a descoperirii insulinei. Bazându-se pe o traducere incorectă a textului articolelor publicate, Banting și Best neagă influența rezultatelor la care ajunsese profesorul Paulescu și afirmă că deși Paulescu a demostrat eficacitatea extrasului pancreatic în a reduce cantitatea zahărului sau a ureei din sânge a animalelor diabetice, el ar fi declarat că injecțiile nu ar avea efect.”

diabetes_mellitus_-_insulin_treatment-2
Se pare însă ca viziunea politică a marelui cercetător (întemeietor al Uniunii Naționale Creștine alături de Alexandru C. Cuza în 1922) l-au impiedicat în a primi, așa cum i se cuvenea, premiul Nobel dar și alte premii post mortem. Este cunoscută atitudinea critică la adresa evreilor și masonilor a lui Nicolae Paulescu și hotărârea cu care acesta lupta împotriva lor:

„Cauza ajunsă înaintea domniilor-voastre este conspirația Forțelor Oculte mondiale de a ni se lua dreptul la suveranitate și de a fonda aici în spațiul carpato-ponto-dunărean Israelul european. Israelul european: stat bi-național cu evreii clasa conducătoare și exploatatoare în calitate de națiune învingătoare și cu noi, românii, clasa subordonată și exploatată în calitate de națiune învinsă.” declarația profesorului Nicolae Paulescu din 23 martie 1924, la procesul lui Corneliu Zelea Codreanu.

Nicolae_Paulescu_-_Foto03
S-a stins din viață la 19 iulie 1931 în București. În 1990, Nicolae Paulescu a fost numit post mortem membru al Academiei Române.

“În anul 2005, după studierea scrierilor antisemite ale lui Nicolae Paulescu, organizația International Diabetes Federation a decis să renunțe la orice asociere cu Nicolae Paulescu și să nu accepte decernarea de premii în numele lui Paulescu la congresele organizației.” (wikipedia)

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: Ian Murray – The search for insulin, Michael Bliss – The Discovery of Insulin, amos news, wikipedia, deveghepatriei.com.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

14 Comments on Poziția anti-evreiască și anti-masonică a descoperitorului insulinei, Nicolae Păulescu – motivul pentru care nu a primit Premiul Nobel?

 1. Crucea lui Baphomet/Satana (la cine se inchina masonii evrei, distrugatori ai umanitatii) pe turlele bisericilor românești din ordinul satanistului bolsevic si mason, anti-umanitate, Daniel MadDog Ciobotea!
  (DE INTERES NAȚIONAL!):
  http://youtu.be/yEj9onyhVO8

 2. Dar ce au draga “semiti” astia de sar sus de kur cum stranuta cineva?! Citeam mai deunazi un articol al unei personae care este in litigiu cu o casa cu marele violinist Tomescu si unde urla ca din gura de sarpe…POGROM, Tomescu face pogrom! Ea se judeca intr-un process civil si…gata, e pogrom. M ai djuca-se dracului si sa ne lase in pace ca m-am saturat ca tot m apamondul trebuie sa-i linga in dos ca ei sunt unsii lui D-zeu pe pamant. Gata! Ajunge!

 3. Sa renunte si la insulina, atunci.

 4. Ruşine pentru români şi conducătorii lor!
  Am ajuns să ne facă străinii legea în ţara nostră. Dacă ai curajul să-i critici pe evrei pentru relele pe care le-au făcut şi le fac în continuare, eşti catalogat ca “antisemit” şi atentezi la legea lor spurcată, introdusă cu forţa în ţara noastră.

 5. Și ne miră faptul că oameni de valoare sunt marginalizați iar nulitățile sunt în prima linie. Trist

 6. Nu este usor cu ei, daca ar fi doar evreii am razbi cu ei. Dar cind te iei de evreii te iei de intreg capitslismul si ti se urca toti in cap. Semitii au creat sistemul actual bancar, economic sistemul din virful piramidei . Acolo este ochiul ei sunt. Toti americani, germani si altii ,tot clubul select ling la greu fundulete evreiesti. Nu razbim cu ei ! Sa asteptam ajutor supra natural! Asa se vede salvarea.

 7. Un adevăr demn de un Premiu Nobel:
  „Cauza ajunsă înaintea domniilor-voastre este conspirația Forțelor Oculte mondiale de a ni se lua dreptul la suveranitate și de a fonda aici în spațiul carpato-ponto-dunărean Israelul european. Israelul european: stat bi-național cu evreii clasa conducătoare și exploatatoare în calitate de națiune învingătoare și cu noi, românii, clasa subordonată și exploatată în calitate de națiune învinsă.” declarația profesorului Nicolae Paulescu din 23 martie 1924, la procesul lui Corneliu Zelea Codreanu.

 8. Constantin Eugen // 2 martie 2016 at 13:40 // Răspunde

  Nu trebuie sa uitam ca exista multi evrei care au onorat omenirea cu realizarile lor stiintifice si artistice, dar tot evreii au nascocit comunismul si l-au instaurat in Rusia si tot ei l-au adus si in Romania !!!

 9. Să nu uităm că mulți evrei au furat realizările științifice ale adevăratelor genii și sunt promovați în toată lumea, mai ales în România!

 10. ilie andrei // 3 martie 2017 at 16:53 // Răspunde

  Dragă Grigore ai multă, foarte multă DREPTATE. Banii oferiţi de NOBEL sunt acum în bănci evreieşti; prin urmare semiţii sunt cei care distribuie premiile NOBEL! Cărtărescu s-a orientat, este în tabăra evreiască!

 11. Pentru cei care nu sunt in specialitate: insulina, descoperita de savantul roman Paulescu a salvat si salveaza sute de milioane de pacienti cu diabet. Acesti pacienti pot fi copiii, parintii, fratii si surorile noastre, bunicii, sotii, prietenii nostri sau orice om dar si orice animal cu diabet dependent de insulina. Am convingerea ca fiecare om de buna credinta il poate acuza pe Paulescu de antisemitism, dar este obligat sa ii recunoasca geniul ca savant! Insulina reprezinta doar o mica parte din decoperiirle savantului, dar poate cea mai utila. Cine depinde de insulina pentru a trai nu poate sa il condamne pe Paulescu! MM

 12. pai comentariile anti soros nu indeamna la ura?de ce le publicati?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii