Noutăți

Povestea verighetelor: Motivul pentru care le purtăm pe un anumit deget și ce simbolizau acestea în Egiptul antic?

Astăzi sunt unele dintre cele mai importante obiecte în cadrul unei nunți; sunt atât de prețioase încât viitorii miri petrec ore în șir vizitând magazinele de profil și bijutierii iscusiți în căutarea lor. Vorbim despre verighete, acele inele din platină, aur sau argint, simbol al legăturii și unirii, prin căsătorie, a unui bărbat cu o femeie.

Nimeni nu poate spune cu exactitate momentul în care această tradiție a început de fapt. Cele mai vechi dovezi descoperite până acum provin din Egiptul antic, cu aproximativ 4800 de ani în urmă. Cercul era simbolul eternității, fără început sau sfârșit, nu numai pentru egipteni, ci pentru multe alte culturi antice. Gaura din centrul inelului avea, de asemenea, o semnificație aparte. Aceasta nu era considerată doar un spațiu, ci mai degrabă o poartă sau o ușă, care îl pura pe posesorul inelului prin viață. A oferi unei femei un inel înseamna o iubire nesfârșită și nemuritoare. Cele mai multe inele din egiptul antic erau confecționate din papirus și alte ierburi supuse unui tratament de uscare.

Mai apoi, inelele ”eco” au fost înlocuite cu inele din piele, oase sau fildeș. Cu cât materialul era mai scump, cu atât dragostea bărbatului era mai puternică pentru aleasa inimii sale. Romanii au adoptat, în cele din urmă, această tradiție, de la egipteni, însă au schimbat-o puțin. În loc ca bărbații să ofere inele femeii ca simbol al iubirii, ei le ofereau ca simbol al proprietății asupra acelei femei. Inelele romane au fost ulterior fabricate din fier și numite “Anulus Pronubus”. Se mai spune că romanii au fost primii care au gravat inelele.

wroman rings

Inel roman

De prin anul 860 creștinii au început să folosească inelele în ceremoniile de căsătorie. Acestea era gravate și inscripționate cu tot felul de simboluri. Biserica a început să descurajeze folosirea acestor inele pe care le considera “păgâne”. De abia în jurul secolului al XIII-lea, inelele de nuntă și de logodnă au fost considerabil simplificate, fiind asemănătoare celor pe care le folosim noi astăzi. Cu această noua formă a fost de acord și biserica creștină care a început să le vadă ca pe niște simboluri de uniune spirituală.

Verighetele au fost purtate de-a lungul istoriei pe diferite degete, inclusiv pe degetul mare sau pe mâna dreaptă. Conform unei tradiții despre care se crede că a venit de la romani, verighetele sunt purtate pe degetul inelar stâng, deoarece se credea că prin acest deget trece o venă numită “Vena Amoris” sau “Vein of Love”, care ar fi direct conectată cu inima. Cu toate acestea, oamenii de știință au arătat ca acest lucru este de fapt doar un mit.

sursa: http://www.todayifoundout.com/index.php/2010/09/the-origin-of-wedding-rings-and-why-theyre-worn-on-the-4th-finger-of-the-left-hand/

sursa: http://www.ancient-origins.net/history-ancient-traditions/why-do-couples-exchange-rings-vows-elusive-ancient-origins-wedding-rings-020559

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii