Noutăți

Povestea vânătorilor de monede din râul Yamuna

Children scavenge the garbage-strewn banks of the Yamuna River, diving into the black water for coins and small religious figures.

Povestea scafandrilor amatori din râul Yamuna –  New Delhi, capitala Indiei, și a modului în care își câștigă existența a fost mereu sursă de reportaje și documentare pentru mai toate televiziunile mari de pe glob. Acest grup unic de oameni intră în fiecare zi în aceste ape, indiferent de anotimp, uneori înfruntând și temperaturi cu minus, doar cu scopul de a putea culege cât mai multe monede aruncate de către turiști în râu, ca ofrandă adusă Zeiţei Yamuna. Sumele pe care le câștigă practicând această meserie unică se situează între 100 și 200 de rupii, ceea ce înseamnă între 2 și 3 dolari pe zi.

Ahmed Sartaj, în vârstă de 22 de ani, a început să vină la râu de aproximativ 6 ani de zile. Tânărul curajos spune că a început să se scufunde în apele învolburate ale râului de mic copil, însă numai după ce a împlinit 18 ani, a început efectiv să se alăture grupului de vănători: “În câteva zile am obține 100-200 de rupii, însă au fost și zile mai norocoase, când am găsit chiar și un inel de aur o dată”.

coin-divers-india

Cei mai bătrâni susțin că această „aventură” începe de pe la 18-20 de ani, asta din dorința de a găsi rapid un ban de buzunar. Însă să te lași, devine tot mai greu odată cu trecerea timpului; această meserie nu mai devine o simplă alegere, ci chiar modul tău de viață. Este o muncă foarte ușoară, susțin aceștia. Odată cu experiența acumulată, știu cu exactitate locurile frecventate de turiști cu bărcile sau zonele de pe pod de unde aceștia le aruncă.

Susțin că nu cred că le poartă ghinion faptul că i-au ofrandele turiștilor, fiind convinși că apa în care se scaldă este una specială, sfințită, care alungă lucrurile rele. Fiecare sesiune de scufundări durează aproximativ 20 – 30 de minute, după care se schimbă locul. Ca în orice meserie, treaba începe de dimineață din jurul orelor 7-8, iar fiecare dintre cei prezenți are șansa sa de a se scufunda într-un anumit loc cu „vad”.

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Povestea vânătorilor de monede din râul Yamuna

  1. ,,Iau ofrandele”, nu ,,i-au ofrandele”!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii