Noutăți

Povestea vânătorilor de miere care le aduc albinelor ofrande în flori, fructe și orez

 •  
 •  
 •  

Andrew Newey, un fotograf englez, a reușit să surprinda niște fotografii nemaipomenite ce scot în evidenţă tradiția veche și foarte  periculoasă a popoarelor Gurugngi de  a merge la„vânătoare” de miere de albine.

honey-hunters-andrew-newey-4

De două ori pe an, Gurungngi urcă pe stânci în partea centrală a Nepalului și încep o adevărată vânătoare pentru miere. Ei folosesc aceleași instrumente ca și strămoșii lor, scări din frânghii împletite de mână și prăjinile lungi din bambus ascuțite, pe care ei le folosesc pentru a despica faguri de miere și le pune în coșuri suspendate.

honey-hunters-andrew-newey-1

Procesul de colectare al mierii pentru Gurungngi este un întreg ritual, care este trecut de la o generație la alta. În primul rând, li se aduce o ofrandă albinelor: vânătorii se roagă și donează orez, flori și fructe. Femeile nu sunt admise la această practică, iar în trecut nu aveau voie nici măcar să vizioneze precesul colectarii mierii. In schimb, odată cu dezvoltarea turismului bărbații Gurungngi și-au mai schimbat principiile, permițând turiștilor indiferent de sex să asiste la această tradiție.

honey-hunters-andrew-newey-5

De sute de ani, tehnica necesară pentru culesul mierii, care e o sarcină foarte periculoasă, a fost transmisă din generație, în generație, dar în zilele noastre sunt tot mai puțini culegători tradiționali și din ce în ce mai puține surse de miere”, a declarat fotograful la sfîrșitul călătoriei sale.

honey-hunters-andrew-newey-9

După rugăciuni , vânătorii aprind focul și cu ajutorul fumului dau afară albinele din “căsuțele” lor, apoi bărbații urcă pe scări și începe colectarea mierii.

miere nepal 12

In afără pericolul cauzat de înalțimea la care se urcă nativii mai trebuie să înfrunte și cele mai mari și periculoase albine din lume. Albinele din Himalaya ajung la 7 cm în lungime și au un caracter foarte dur și agresiv.

miere nepal 13

sursa


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Povestea vânătorilor de miere care le aduc albinelor ofrande în flori, fructe și orez

 1. Constantin Raducan // 26 mai 2015 at 9:11 // Răspunde

  Extraordinar website! As vrea sa stiu daca exista si translatare in Engleza pentru ca sa il recomand si la prietenii Americani de pe Facebook.
  Multumiri pentru tot ce faceti.
  Jos Palaria!!!
  Cu tot respectul si toata Admiratia!

  Constantin Raducan

 2. e extraordinar ce faceti.
  felicitari

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii