Noutăți

Povestea satului Yushan. Locul izolat unde se poate ajunge doar cu ajutorul unui cablu atârnat la o înălțime de 400 de metri. Galerie foto

Satul Yushan, China, este considerat unul dintre cele mai periculoase și neprimitoare locuri din lume. Pentru puținii rezidenți de aici, singura legătură cu lumea exterioară o reprezintă o platforma ce atârna de un cablu la o înălțime de 480 de metri deasupra unei văi extrem de abrupte. Linia a fost construită în anul 1997, iar sătenii sunt nevoiți sa parcurgă o distanță de aproximativ 1 km fără echipamente de siguranță sau protecție.

Cel puțin 200 de oameni traversează zilnic valea râului Yushan pentru a ajunge în cel mai apropiat oraș aflat la o distanță de 150 de km. Zhang Xinjian este cel care a întreținut echipamentul în ultimii 15 de ani. “Am început să lucrez la acest loc încă din prima zi în care a fost pus în funcțiune. Nimeni nu dorit să lucreze cu mine, responsabilitatea fiind uriașă. Stau în fiecare zi câte 10 ore și încerc să îmi îndeplinesc sarcinile cât mai bine, viața oamenilor care trec pe aici depinde de această linie “, a declarat bărbatul pentru Daily Mail.

Bărbatul susține că de-a lungul anilor petrecuți aici a avut parte de puține situații periculoase. Pentru că nu există o altă posibilitate, nici măcar pe cale aeriană, chiar și bolnavii sunt transportați pe această platformă rudimentară, lucru extrem de periculos.

yushan1 yushan2 yushan3 yushan4 yushan7 yushan9

sursa: dailymail.co.uk

traducere si adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii