Noutăți

Povestea mormântului care se află în mijlocul unei șosele încă din secolul al XX-lea

  •  
  •  
  •  

În mijlocul unui drum național din Amity, statul Indiana, S.U.A., se află o movilă de pământ care desparte asfaltul în două, și care pare pentru cei care circulă cu autoturismul pentru prima dată pe aici ca fiind un mic sens giratoriu; însă nu este deloc așa. Această movilă este de fapt mormântul lui Nancy Kerlin Barnett (1793-1831).

Nancy Kerlin avea paisprezece ani când s-a stabilit împreună cu viitorul ei soț, William Barnett, în orașul Amity, Indiana. Când a murit în 1831, la vârsta de 39 de ani, a fost îngropată pe un mic deal unde se afla cimitirul orașului la acea vreme.

În secolului al XX-lea, autoritățile statale au decis să construiască un drum direct prin cimitir, ceea ce însemna că mormintele ar fi trebuit să fie relocate. Unul dintre nepoții lui Nancy, Daniel G. Doty, nu a fost de acord cu strămutarea mormântului bunicii sale. Din moment ce cimitirul a fost deja curățat de mormintele rămase, dezvoltatorii nu s-au lăsat descurajați de împotrivirea nepotului și au decis să continue construcția drumului, lasând totuși neatins mormântul în care se odihnește Nancy Kerlin. O placă de beton a fost așezată pe mormânt pentru ca acesta să fie protejat de eventualele accidente, iar în data de 8 august 1912, s fost pusă și o plăcuță vizibilă pentru șoferi cu ceea ce se află de fapt în acel loc intens circulat astăzi.

nancy-barnett-grave-6[4] nancy-barnett-grave-5[2] nancy-barnett-grave-4[2] nancy-barnett-grave-2[2] nancy-barnett-grave-1[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2015/03/a-grave-in-middle-of-road.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii