Noutăți

Povestea lui Bobbie – câinele devotat ce a străbătut peste 4000 de kilometri, pentru a reveni acasă, lângă stăpânii săi!

Povestea reală și incredibilă a lui Bobbie – supranumit și „câinele minune” – a început în anul 1921, când a fost adus în casa stăpânilor săi, din orașul Silverton (Oregon, SUA). În anul 1923, Bobbie a ajuns, împreună cu familia alături de care viețuia, în statul Indiana, la mare distanță de orașul și casa în care crescuse. Nu se știe cum s-a întâmplat, dar, îndepărtându-se de membrii familiei, metisul de ciobănesc scoțian și ciobănesc englezesc a fost pierdut.

2

Stăpânii săi l-au căutat îndelung până când au trebuit să se împace, deși nu le-a fost prea ușor, cu ideea că s-ar putea să nu-l mai vadă niciodată pe credinciosul lor prieten. Întristați de pierdere, s-au întors acasă, în Oregon. Vremea a trecut și peste o jumătate de an s-a petrecut minunea: Bobbie stătea în fața ușii, extrem de slăbit și plin de răni, mai ales la nivelul labelor. Abia mai avea puterea de a se bucura de revedere!c

După toate probabilitățile, câinele se întorsese acasă prin propriile forțe, așa cum îl îndrumaseră simțurile și instinctele sale, străbătând enorma distanță de 4000 kilometri. Drumul a fost parcurs în condiții vitrege, pe timp de iarnă. Câinele a avut de străbătut câmpii, munți și zone aride, astfel că e de bănuit că a experimentat și foamea, setea, boala ori atacurile oamenilor și animalelor, fără a se abate, însă, de la drumul care avea să-l aducă din nou acasă.

4

După cum era firesc, câinele Bobbie (1921-1927) a devenit subiect de articole și de cărți, după revenirea sa în locul în care a crescut. A ajuns să fie zugrăvit pe zidurile clădirilor din Silverton și i-a fost dedicată o pictură imensă, lungă de 21 de metri, care ilustrează viziunea artistului asupra aventurilor pe care Bobbie le-a trăit în drumul său hotărât către casă și familie.

Să fie, oare, tenacitatea o însușire exclusiv umană, așa cum se spune? Fiindcă devotamentul sau capacitatea de a iubi sunt prezente, neîndoielnic, și la prietenii noștri care nu cuvântă!

1

e

a

3

6

b

5

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.thevintagenews.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii