Noutăți

Povestea emoționantă a lui P.K. Mahanandia. A călătorit din India până în Suedia pe bicicletă, doar pentru a fi cu persoana pe care o iubește

La 22 ianuarie 1977, P.K. Mahanandia a pornit la o „plimbare” cu bicicleta care avea să dureze patru luni de zile, din Delhi, India, până în Boras, Suedia, asta pentru a fi cu femeia de care era îndrăgostit. Povestea lor de iubire uimitoare a devenit subiectul unei cărți bine vândute și scrise de autorul suedez Per J. Andersson. Mahanandia a întâlnit-o pe Charlotte von Schedvin în 1975, complet din întâmplare. Lucra ca și caricaturist în Connaught Place, un centru comercial din Delhi, iar domnișoara Von Schedvin, aflată în India în vacanță, s-a gândit să-și facă și ea un portret. Emoționat, Mahanandia nu a reușit să îi ofere lui Charlotte un desen foarte reușit, însă a reușit să-și facă curaj și să intre în conversație cu aceasta.

“Nici măcar nu am întrebat-o cum o cheamă. Am întrebat-o doar când s-a născut și de unde este. Știam că suntem destinați să ne întâlnim. I-am spus că va fi soția mea, că mama mea mi-a prevestit încâ de mic copil ca mă voi căsători cu o femeie dintr-o țară îndepărtată născută în luna mai. Apoi m-am speriat, am crezut ca va merge direct la secția de poliție și mă va reclama”, își aduce aminte bărbatul.

PK-Mahanandia3

Dar nu a fost cazul. Charlotte era și ea cumva atrasă de bărbatul „ciudat” care nu părea un foarte bun caricaturist, potrivit primelor gânduri ale lui Charlotte. Cei doi s-au reîntâlnit și, după doar trei săptămâni, P.K a dus-o pe Charlotte în satul său natal Orissa, unde s-au căsătorit în conformitate cu tradiția tribală. Curând după aceea, a venit vremea ca soția să se întoarcă acasă cu prietenii ei, urmând ca tânărul ei soț să vină în lunile următoare în Suedia cu avionul.

Au păstrat legătura prin scrisori timp de un an, asta pentru că banii nu îi ajungeau lui P.K pentru a-și procura un bilet de avion. Însă nu a vrut să renunțe la dragostea vieții sale, așa că și-a vândut toate bunurile, a cumpărat o bicicletă și a decis să ajungă cu aceasta în Suedia.

A plecat din Delhi pe 22 ianuarie 1977, trecând prin Pakistan, Afganistan, Iran și Turcia pentru a ajunge în Europa. “Arta a venit în salvarea mea. Am făcut portrete oamenilor pe care i-am întâlnit, iar aceștia, suflete mari, mi-au oferit bani sau mâncare. Le povesteam de ce fac acest drum și se emoționau. Picioarele îmi cedau dar etuziasmul de a o întâlni pe Charlotte a fost un imbold pentru mine. Nu puteam să stau în loc știind că cu fiecare km pedalat sunt mai aproape de ea“, a declarat Mahanandia.

PK-Mahanandia2-600x337

La 28 mai, a ajuns în cele din urmă în Europa, iar din Veneția, a luat un tren spre Gothenburg, Suedia, la aproximativ 70 km de Boras, unde Charlotte îl aștepta.

sursa: http://www.bbc.com/news/world-asia-india-35299608

sursa: http://www.odditycentral.com/news/the-amazing-story-of-an-indian-man-who-cycled-to-europe-for-love.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii