Noutăți

Povestea de supraviețuire a unei adolescente rătăcită în taigaua siberiană. Cum a revenit la civilizație?

  •  
  •  
  •  

De curând, o adolescentă din Rusia, pe nume Yana Tamocheva, a trecut prin aventura vieții sale. Cum, necum, fata a reușit să se rătăcească în ținuturile neospitaliere, acoperite de păduri nesfârșite și bântuite de către fiare periculoase din regiunea Krasnoyarsk. Împrejurările în care s-a aflat i-au pus în mod serios la încercare rezistența organismului și i-au solicitat, din plin, abilitățile de supraviețuire. De altfel, chiar dacă taigaua siberiană este departe, aproape oricare dintre noi s-ar putea găsi, cândva, singur și fără ajutor, într-o situație destul de asemănătoare.

Totul a început într-o zi banală. Adolescenta se afla la cules de fructe de pădure, împreună cu mama și surorile sale. Probabil că, pentru ea, nu era cea mai plăcută activitate și, de aceea, a încercat să se sustragă, să se întoarcă singură acasă, optând pentru un alt drum. Din păcate, calea aleasă nu a fost cea potrivită și tânăra s-a trezit în locuri total necunoscute. A tot rătăcit, din ce în ce mai îngrijorată, până ce noaptea, cu toate spaimele și sunetele sale sinistre, s-a așternut peste nesfârșitele păduri.

h

După ce mama fetei a alertat autoritățile, au debutat operațiuni de amploare, pentru găsirea acesteia. Cu puțin timp înainte, un tânăr de 15 ani se rătăcise în aceeași zonă. Trupul său fără viață, ce prezenta mușcăturile unor animale de pradă, a fost găsit după două săptămâni, între satele Oskarovka și Dvinka. Copila rătăcită prin taigaua siberiană trebuia găsită cât mai repede.

i

z

Missing in taiga

Vreme de șase zile, cercetașii au colindat 50 km de-a lungul râului Chindat și 95 km de-a lungul râului Chulym. La dispoziția căutătorilor s-au aflat, în permanență, și două drone, care au survolat zona în care se presupunea că se află fata. Ca efective umane, la căutări au luat parte 230 de polițiști, militari și voluntari din districtul Tukhtetsky al regiunii Krasnoyarsk. Și totuși, operațiunile de căutare s-au finalizat cu succes doar mulțumită folosirii unui elicopter, cu ajutorul căruia fata fost găsită la distanța de 16 km de domiciliul său. Înainte de găsirea sa, elicopterul survolase nu mai puțin de 700 de kilometri pătrați de taiga.

Taigaua siberiană n-are, nici pe departe, reputația de a fi cel mai prietenos mediu față de cei rătăciți, fiind un loc în care lupii și urșii sunt la ei acasă. Ploile sunt abundente iar temperaturile nocturne sunt scăzute, chiar și în miez de vară. În zilele în care a rătăcit prin acele păduri neumblate, fata s-a hrănit cu fructe de pădure și cu diferite ierburi. Deși a scăzut în greutate din cauza deficitului caloric, a efortului și a stresului, starea fizică și psihică Yanei a fost, surprinzător, una satisfăcătoare, după lungile zile și nopți petrecute în sălbăticie.

Missing in taiga

 

e

g

Șase zile, fata a rătăcit prin pădurile care parcă nu se mai sfârșeau, având cel mai mult de luptat cu frica și condițiile dure din sălbăticie. Experiența Yanei Tamocheva, fata de 14 ani care a ajuns, pe nepregătite, într-un mediu ostil, plin de pericole, ce anterior a făcut numeroase victime, demonstrează că „unealta” de supraviețuire cea mai prețioasă este dorința puternică și neclintită de a rămâne în viață. Pentru a trăi, tânăra a trebuit să devină învingătoare, în primul rând, în lupta cu propriile temeri.

 

Sursa: siberiantimes.com

Imagini: siberiantimes.com, www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii