Noutăți

Povestea cerşetorului american care a primit donaţii de 400.000 de dolari, după ce a ajutat o tânără să ajungă în siguranţă acasă

Adevarul.ro: Johnny Bobbitt Jr, un american fără adăpost în vârstă de 34 de ani, a sărit în ajutorul tinerei Kate McClure care rămăsese noaptea în pană de combustibil pe o autostradă din Philadelphia. El a ţinut să se asigure că tânăra ajunge în siguranţă acasă şi a parcurs pe jos două mile pentru a-i aduce benzină, informează The Telegraph, citat de Agerpres.

Vestea despre fapta sa bună s-a răspândit rapid după ce Kate McClure a iniţiat o campanie pe Gofundme, o pagină de internet dedicată strângerii de fonduri pentru cauze nobile. Suma colectată a ajuns la incredibila valoare de 399.000 de dolari.

Kate McClure a povestit cum în luna noiembrie omul străzii a găsit-o în maşină, disperată că i se terminase benzina, la ieşirea de pe autostradă. John Bobbitt s-a apropiat de ea şi i-a cerut să încuie portiera şi să rămână în maşină. După un timp s-a întors cu un bidon de benzină. „Johnny se aşează pe marginea străzii în fiecare zi cu un carton în mână, m-a văzut că m-am oprit şi că se întâmplă ceva (…) Şi-a dat singurii săi 20 de dolari ca să-mi cumpere benzină şi să se asigure că ajung cu bine acasă“, a povestit tânăra în vârstă de 27 de ani.

De atunci, Kate a început să vină la locul unde Johnny obişnuia să cerşească pentru a-i aduce bani şi haine, însă pe 10 noiembrie i-a venit ideea să apeleze la site-ul Gofundme. Cu banii strânşi, ea dorea să-i închirieze lui Johnny o locuinţă şi să-i cumpere o maşină veche pentru ca veteranul de război să poată începe o nouă viaţă. Deşi scopul său era de a strânge 10.000 de dolari pentru Johnny, colecta a depăşit toate aşteptările.

Citeste mai mult: adev.ro/p0lkt1


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii