Noutăți

Poveste incredibilă – Luka Modrici, starul naționalei de fotbal a Croației, era cioban la 5 ani și avea grijă de capre într-o zonă bântuită de lupi…

Sport.ro: Povestea lui Luka Modrici incepe intr-un sat din munti, la o stana de oi amenintata in permanenta de lupi. Luka Modrici, erou national in Croatia si unul dintre principalii candidati la castigarea Balonului de Aur, are o poveste de viata desprinsa parca din filme.

Un documentar filmat in 1989-90, postat recent pe Youtube, a adus in atentia lumii copilaria lui Luka Modrici, inainte ca acesta sa descopere mingea de fotbal. Documentarul a fost filmat de regizorul Pavle Balenovic, care a vrut sa surprinda stilul de viata al familiilor de ciobani care traiesc intr-o zona impanzita de lupi, la cateva zeci de kilometri distanta fata de orasul Zadar.

Regizorul a vizitat atunci mai multe case si a stat de vorba cu oamenii. La un moment dat, in film apare si familia Modrici, “oameni simpli si cu mult bun simt”, iar camera il surprinde si pe Luka, un baietel de numai 5 ani invatat de mic cu munca. Vezi documentarul mai jos (Luka Modrici poate fi văzut de la minutul 2:29):

 

La scurt timp dupa filmarea acestui documentar, in Iugoslavia a inceput razboiul, iar familia Modrici a fost nevoita sa fuga de acasa, inainte ca satul sa fie distrus. Bunicul lui Luka Modrici a fost executat. Familia a fugit intr-un orasel departe de campul de razboi si s-a cazat la un hotel. Acolo, Luka a inceput o viata noua. A dat oile si lupii pe mingea de fotbal, iar primele meciuri le-a jucat in parcarea acelui hotel. (Citește continuarea aici: Sport.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii