AIM radionica curs online

Noutăți

Poveste… aproape incredibilă din secolul trecut – Armata italiană a parașutat oi deasupra deșertului Danakil din Etiopia. Motivul? (video)

Un eveniment aparent absurd din  secolul XX, s-a dovedit a fi o adevărată revoluție în industria militară. Între 1934 și 1936 Italia și Etiopia se aflau în plin război în cornul Africii.

Potrivit celor de la Today I Found Out. în timpul războiului, trupele italiene au primit ordin să traverseze deșertul Danakil, unul dintre cele mai neprietenoase locuri de pe Pământ, situat în nord-estul Abyssiniei, Etiopia de astăzi.

Realizând că fiecare kilogram suplimentar de echipament pe care fiecare soldat trebuia să îl transporte creștea șansele de deshidratare sau accident vascular cerebral din cauza căldurii, mai marii strategi militari italieni au luat decizia ca niciunul dintre soldații să nu poarte o cantitate semnificativă de alimente sau apă. În schimb, s-a convenit că un contingent de 25 de avioane să aprovizioneze batalioanele cu proviziile necesare direct din zbor.

Proviziile constau în apă, recipiente de gătit de unică folosință, dar mai ales oi vii. Nu mai puțin de 72 de ovine au fost parașutate în deșertul Danakil în timpul conflictului.

oi2

De ce au ales italienii să parașuteze oi vii și nu rații de carne preparată sau ambalată, nu se știe cu exactitate. Unii istorici susțin că trupele italiene ar fi refuzat pachetele standardizate de carne semipreparată pentru simplul motiv că o cantitate raționalizată nu le-ar fi potolit foamea, pe când oile vii le-ar fi furnizat soldaților o sursă de hrană nu doar proaspătă și cu adevărat consistentă, dar și mult mai sănătoasă. Alții sunt de părere că oile au fost folosite ca subiecți vii pentru a testa eficiența unor parașute experimentale și în nici un caz ca „infrastructură culinară”.

Povestea ar putea părea extrem de amuzantă, însă parașutarea oilor a dus la un progres militar important, schimbând pentru totdeauna ideea despre război și greutatea raniței pe care ar trebui să o care un soldat pe front.

sursa:.todayifoundout.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Poveste… aproape incredibilă din secolul trecut – Armata italiană a parașutat oi deasupra deșertului Danakil din Etiopia. Motivul? (video)

  1. Metode ecologica de a purta un razboi!Dupa ce initial au aruncat pioneze peste tot(etiopienii luptau desculti)s-au gindit ca dupa razboi ,va fi o munca de iobag sa aduni toate fierataniile, asa ca au parasutat oi care au tuns toate resturile vegetale si astfel etiopienii nu mai aveau unde sa se ascunda.Apoi oile erau mincate, restabilindu-se echilibrul ecologic.La asta nu s-au gindit americanii in Vietnam.In loc sa pulverizeze ,,agent orange”,mai bine, parasutau capre ,intr-un an nu ar mai fi existat jungla si toata lumea ar fi avut mincare!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii