Noutăți

Poveste impresionantă – Un orb a înființat o companie care valorează în prezent peste 7 milioane de euro

La vârsta de 23 de ani, antreprenorul indian Srikanth Bolla este CEO-ul unei companii evaluate la peste 7,5 milioane de dolari. Acest lucru este cu adevărat o realizare importantă pentru orice om, însă una și mai mare în cazul lui Bolla care, din păcate, s-a născut complet orb. Povestea sa de viață poate fi cu adevărat una din care cu toții am avea de învățat câte ceva.

Srikanth Bolla s-a născut într-o familie extrem de săracă – părinții săi nu câștigau mai mult de 300 de dolari pe an. Însă, deși au fost sfătuiți să îl lase pe Srikanth în grija statului, nu s-au îndurat să-l abandoneze. Au încercat să îi ofere o educație simplă, bazată pe reguli de bun simț, crezând că acestea sunt cheia succesului în viață și nu s-au înșelat. De multe ori, tânărul Srikanth a afirmat că părinții săi sunt de fapt cei mai bogați oameni, pentru că au “lucruri” pe care marea majoritate dintre noi nu le mai avem: “Ei sunt cei mai bogați oameni pe care îi cunosc”.

Totuși drumul de la un copil sărac la președintele unei companii cu afaceri în întreaga lume nu a fost tocmai ușor pentru Srikanth. Acesta a trebuit să se confrunte cu multe provocări și dezamăgiri din cauza handicapului său. Judecat de colegi și profesori, deși învăța bine, este nevoit să renunțe la școala normală din satul său și să se transfere la una pentru copii cu nevoi speciale, însă este dezamăgit de procesul de învățare din acele instituții. Potrivit acestuia, elevii erau tratați ca inferiori iar materiile erau parcurse cu foarte multă lejeritate și superficialitate. După ce termină școala, își încearcă norocul la Colegiul de Tehnologie din India, unde deși trece cu brio toate examenele de admitere, este refuzat pe motiv că este orb.

Srikanth-Bolla

Totuși capacitățile sale intelectuale sunt observate și, printr-o șansă unică în viață, primește o invitație de a merge la Massachusetts Institute of Technology din SUA. Absolvă cu cel mai mare punctaj, în anul 2012, însă nu rămâne peste ocean, se întoarce acasă, susținând că deși a fost respins și arătat cu degetul de nenumărate ori, nu-și poate nega originile.

“A avea compasiune nu înseamnă doar a da o monedă unui cerșetor de pe stradă. Aceasta este demonstrată de modul în care un om trăiește și prosperă. La modul în care primește și înlătură oamenii din viața sa”, declara Srikanth.

Întors acasă este decis să ofere el această compasiune despre care vorbește semenilor. Înființează compania Bollant Industries, unde angajează în special persoane cu dizabilități. Aceasta are sediul în Hyderabad, și se ocupă cu fabricarea de ambalaje co-friendly, făcute din frunze și hârtie reciclată. Compania deține patru unități de producție în trei state din sudul Indiei – Lasi, Telangana și Karnataka.

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii