Noutăți

Poveste de film: Se consideră un DAC, trăiește în Castelul Lupilor (lângă Deva), a fost chelner în Italia, iar acum produce componente pentru FERRARI

  •  
  •  
  •  

NewMoney.ro: Claudiu Lupaș spune despre sine că e un dac din zona Devei. Unul care și-a căutat de timpuriu norocul pe teritoriu roman, dar în cele din urmă s-a întors să facă afaceri în România, urmând chemarea Marelui Lup Alb.

Legenda spune că Marele Lup Alb, conducătorul lupilor, era un fost preot al lui Zalmoxis, pe care zeul l-a transformat în cea mai temută și respectată fiară a Daciei pentru a-i aduna pe toți lupii din codri ori de câte ori dacii vor fi avut nevoie de ajutor. Undeva lângă Deva, la Chimindia, legenda e vie și acum la Castelul Lupilor, bârlogul de suflet al lui Claudiu Lupaș (39 de ani), antreprenor și vice­pre­ședinte al producătorului italian de componente auto Fontana Pietro – un business cu venituri de 120 de milioane de euro.

Înainte de asta, însă, după o incursiune prin Turcia, plecat la muncă, și-a găsit de lucru la un bar dintr-un club exclusivist de golf din Leco. Lucra în ture și câștiga 1.600 de euro lunar. În paralel, mai avea și un alt job de noapte, unde era plătit cu alte 2.000 de euro, deschizându-și și o firmă de pla­sare a forței de muncă. La clubul din Leco l-a cunoscut și pe Walter Fontana, proprietarul producătorului italian de compo­nente auto Fontana Pietro. Prin vara lui 2005, omul de afaceri îl ruga pe Lupaș să-i aducă din Ro­mânia, prin intermediul firmei sale de plasare de forță de muncă, 30 de sculeri-matrițeri, pentru a lucra la fa­­brica din Italia. „Nici nu știam cu ce se ocupă un sculer-matrițer“, glumește Lupaș.

Walter Fontana i-a propus să renunțe la slujba de barman și să vină să coordoneze în fabrica din Italia muncitorii aduși de el din România. Și asta după ce omul de afaceri italian a fost convins că muncitorii de la Câmpulung au capacitatea de a lucra pen­tru clienți ca Ferrari ori McLaren.

Mulțumit de performanțele echipei de români, începând din 2009, Walter Fontana s-a hotărât să tatoneze terenul pentru deschiderea unei filiale în România. A făcut-o prin același Claudiu Lupaș, pe care l-a numit ulterior și vicepreședinte al grupului.

Citește toată povestea aici: NewMoney.ro: 

lupul alb2


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii