Noutăți

Pot fi amintirile false și fenomenul “deja vu” dovezi ale existenței Universurilor Paralele?

O teorie controversată și intrigantă în același timp sugerează faptul că “amintirile false” ar putea fi dovada existenței Universurilor Paralele. Oamenii de știință sunt în mod firesc împărțiți pe această temă și cei mai mulți cred că amintirile false sunt rezultatul modului în care ne înțelegem greșit gândurile și acțiunile. Cu toate acestea, unii consideră că o explicație a fenomenului “déjà vu”, spre exemplu, ar putea fi rezultatul unei eveniment desfășurat deja într-un Univers paralel.

Teoria conform căreia “amintirile false” sunt o posibilă dovadă a existenței Universurilor Paralele este destul de nouă, dar cu siguranță vom auzi mult mai multe despre aceasta în viitorul apropiat.
Practic, aceste amintiri false, cunoscute și sub numele de efectul Mandela, sunt un fenomen în care un număr mare de persoane împart amintiri greșite despre evenimentele trecute.

Gene A. Brewer, profesor asociat la Departamentul de Psihologie al Universității de Stat din Arizona, a studiat memoria prin experimente și imagistică neuronală și nu crede că există o legătură între amintirile false și un Univers Paralel.

“Toți suntem victime ale memoriei false. Cu toții ne înțelegem greșit lucrurile, uneori chiar viețile. Asta nu înseamnă că acestea sunt cauzate de un alt Univers, ci de faptul că filtrăm lucrurile într-un mod subiectiv. De cele mai multe ori încercăm să reasamblăm aminti din frânturi”, a declarat profesorul Brewer.

Dave Campbell, hipnoterapeut, are o opinie cu totul diferită: “Unii oameni vorbesc despre vieți trecute, unele tradiții vorbesc despre faptul că sufletele noastre se împart în mai multe “bucăți” și putem trăi mai multe vieți în același timp. Fenomenul “deja vu” este unul foarte bine documentat, însă nu are o explicație. Nu putem vorbi în cazul său că ar fi declanșat de filtrarea gândurilor noastre. De obicei vedem acțiuni viitoare, lucru ce nu poate fi explicat decât dacă am trăit deja acel eveniment, ori în această lume, ori într-o lume paralelă”.

Vor fi necesare câteva argumente și dovezi solide pentru a convinge lumea științifică că amintirile false și fenomenul de “deja vu”, sunt rezultatul unor interacțiuni cu lumi paralele. Nu poate fi negat că există încă atât de multe lucruri pe care nu le știm despre natura spațiului și a timpului, ca să nu mai menționăm rolul nostru în Univers.

sursa: http://www.news.com.au/lifestyle/real-life/wtf/the-mandela-effect-conspiracy-theorists-believe-were-living-in-colliding-alternate-realities/news-story/ac488ee2426335f09d781f50c26ba33a

sursa: https://www.strangerdimensions.com/2015/01/24/mandela-effect-proof-parallel-universes/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Pot fi amintirile false și fenomenul “deja vu” dovezi ale existenței Universurilor Paralele?

  1. Nu.Sunt mai degraba legate de zonele de,,recompensa” sau ,,pedeapsa” ale creierului,(si altceva)desi senzatia nu este deloc neplacuta.Apar foarte rar si cred ca este vorba de niste suprapuneri ale simturilor pe care subconstientul le transmite creierului.(nu stiu daca m-am exprimat chiar corect).Mergeam odata pe cimp descult,a venit un miros proaspat de apa,de salcim,simteam praful caldut sub picioare.Timp de citeva secunde am vazut imaginea din fata ochilor decalata ,parca,cu citeva fractiuni de secunda;,,eu am mai fost pe aici!”Dar nu am mai fost!Am simtit acelasi lucru acasa pe malul riului.Datorita suprapunerii simturilor subconstientul transmise o imagine decalata a locului in care ma aflam(eram la citeva sute de km de casa).Ar putea fi o falsa amintire.
    Eram la pescuit pe malul Muresului, si nimerisem un cird de scobari.La fiecare aruncare cite unul!Doi pescari localnici care nu prinsesera nimic,s-au alaturat si ei distractiei,am inceput sa prindem toti.La un moment dat locul din fata s-a modificat,a aparut un brat pe care curgea apa.Cind totul a revenit la ,,normal”am intrebat,,Odata era aici un brat al Muresului?”Unul dintre ei a spus zimbind,,Ma gindeam ca ar fi fost mai bine sa mergem pe un brat al Muresului si rau am fi facut.Insa da,odata aici a fost un brat,insa albia s-a mutat si l-a inghitit”.La asta si acum caut explicatii!

  2. Sa nu urcam prea sus…galaxii,sisteme solare, planete un univers cu altele mai mici incluse;totul in continua miscare,instabil.Coborim;si noi toate vietatile de pe Terra suntem o parte a unui Univers instabil,timpul curge sau cel putin asa simtim noi.Fiecare isi creeaza in jurul sau o mica loja,un mic univers care,nu opreste curgerea ci oarecum o stabilizeaza,pentru a putea supravietui.Ne pregatim pentru viata intr-un anumit fel,ne procuram hrana, ne aparam,sau pur si simplu,traim putin!Iata cite universuri paralele,atit de simple!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii