Noutăți

Populaţiile de animale sălbatice au scăzut cu peste două treimi în 50 de ani. „Ne distrugem lumea!“

Populaţiile de animale sălbatice au scăzut cu peste două treimi în 50 de ani, potrivit unui raport amplu realizat de grupul World Wildlife Fund (WWF), citat de BBC. Raportul arată că acest „declin catastrofic” nu dă semne de încetinire şi avertizează că natura este distrusă de oameni cu o viteză fără precedent.

Natura este „în cădere liberă” pe măsură ce ardem păduri, pescuim mai mult decât necesar şi distrugem zonele sălbatice, a spus Tanya Steele, director la WWF. „Ne distrugem lumea – singurul loc pe care îl numim acasă – punându-ne în pericol sănătatea, siguranţa şi supravieţuirea pe Pământ. Natura ne trimite acum un disperat SOS şi a mai rămas puţin timp”, a subliniat ea.

Pentru acest raport au fost analizate mii de specii de animale sălbatice, monitorizate de conservaţionişti în habitate de peste tot din lume. Ei au înregistrat, în medie, o scădere de 68% în cazul a peste 20.000 populaţii de mamifere, păsări, amfibieni, reptile şi peşti din 1970 până astăzi… (Citeste mai mult: Adevărul )


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii