Noutăți

Pomerode: cel mai autentic ORAȘ GERMAN din inima BRAZILIEI. Și astăzi, 90% din locuitorii săi vorbesc germana, deși se află la mii de km depărtare de țara mamă. Galerie foto

La aproximativ treizeci de kilometri la nord de Blumenau, Brazilia, se află orașul Pomerode, numit astfel pentru că fondatorii săi provin din Pomerania, o regiune de pe malul sudic al Mării Baltice, împărțită între Germania și Polonia. Orașul a fost fondat acum mai bine de 150 de ani, dar chiar și astăzi, mai mult de 90% din cei 25.000 de locuitori ai așezării vorbesc germana cu un accent desprins încă din secolul al XIX-lea.

Fiecare construcție din Pomerode este construită în stil tradițional german, fiind caracterizată prin cărămidă expusă pe un cadru de lemn, modele ce reamintesc de germania rurala de la începutul anilor 1900. Pomerode nu este singurul oraș german din Brazilia. Există o mulțime de nemți care trăiesc în partea de sud a țării, mulți veniți înainte și după cele două războaie mondiale. Între anii 1824 și 1969, circa 250.000 de germani au emigrat în Brazilia, unde au devenit rapid cea de-a patra comunitate imigrantă ca mărime după cea portugheză, italiană și spaniolă. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, 13,3% din populația din Rio Grande do Sul era de origine germană, iar cifra a crescut la 21,6% în 1950.

Pentru o bună parte a secolului XX, guvernul brazilian nu a i-a lăsat pe oameni să vorbească germana. În timpul președinției Getúlio Vargas, nemții au fost obligați să învețe portugheza, altfel nu mai erau primiți în societate. Ulterior, autoritătile din Brazilia au devenit mai tolerante față de germanii brazilieni, recunoscând existența lor și cuprinzând cultura populației germane în cea braziliană.

pomerode-brazil-52 pomerode-brazil-32 pomerode-brazil-22 pomerode-brazil-12

pomerode-brazil-46

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/06/pomerode-most-german-town-in-brazil.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii