Noutăți

Polonia nu cedează amenințărilor UE, indiferent de sancțiuni: NU va primi refugiați!

Refuzul Poloniei de a primi refugiații reapatizați de către UE nu este negociabil și reprezintă, pur și simplu, o măsură bun-simț, după cum a opinat purtătorul de cuvânt al guvernului polonez. Rafal Bochenek, purtător de cuvânt al executivului Poloniei, a declarat că primirea de către țara sa a unor imigranți, dintre cei care deja au sosit în Grecia și Italia, ar putea crea un substanțial risc de securitate pentru cetățenii polonezi. Totodată, a adăugat că guvernul primului-ministru Beata Szydlo nu va negocia asupra chestiunilor care ar putea afecta siguranța țării.

Reprezentantul guvernului a mai spus că politica de migrație a Comisiei Europene, care implică relocarea refugiaților și a imigranților în întreaga Uniune Europeană, a fost ineficientă și că de ea au beneficiat, mai degrabă, structurile de crimă organizată specializate în traficul de ființe umane.

Purtătorul de cuvânt a mai evidențiat faptul că Austria și Ungaria au refuzat, de asemenea, să accepte orice refugiați în cadrul cotelor impuse de Bruxelles în 2015, în timp ce majoritatea celorlalte state membre ale Uniunii Europene nu și-au respectat, oricum, cotele stabilite la nivel comunitar. În ciuda posibilelor sancțiuni, Polonia nu va primi imigranți.

a

La rândul său, ministrul de interne polonez, Marius Blaszczak, a declarat că sistemul de cote al UE a fost eronat, deoarece a creat riscuri de securitate și n-a rezolvat problema afluxului de refugiați. Poziția actuală a guvernului de dreapta contrastează puternic cu modul în care s-a comportat administrația liberală anterioară, care, în anul 2015, a convenit cu Bruxelles-ul să primească nu mai puțin de 7.000 de solicitanți de azil, dintre cei care au ajuns pe coasta Italiei și Greciei.

Comisia Europeană a amenințat, deja, Varșovia, cu sancțiuni (infrigement), dacă nu-și schimbă politicile și dacă nu va accepta, în cele din urmă, să primească imigranți. E greu, însă, de crezut că executivul polonez își va modifica opțiunea peste noapte!

c

Surse: www.news4europe.eu, www.agerpres.ro

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Polonia nu cedează amenințărilor UE, indiferent de sancțiuni: NU va primi refugiați!

 1. Valter Cojman // 22 mai 2017 at 9:03 // Răspunde

  F.B.
  Se vede ca nu au tineri “frumosi, liberi”, prosti, idioti, cretini si cu statusul #rezist.

 2. Gh Tenciu // 23 mai 2017 at 4:41 // Răspunde

  Cinste lor, cinste Polonezilor,cinste bravilor conducatori.

 3. Romii si ungurii au venit si ei ca refugiati // 23 mai 2017 at 18:06 // Răspunde

  Romii au venit in tara ca refugiati si acum am fost santajati de UE din cauza lor!

  Tot refugiati au fost si ungurii ! iar acum i-si fac de cap!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii