Noutăți

Polonia, atac la SOROS: i-au pus gând rău fundației Batory, finanțată de miliardarul maghiaro-american

  •  
  •  
  •  

Active News.ro: Încă o lovitură pentru activitățile lui George Soros din estul Europei. De această dată, din partea Poloniei. Dacă Ungaria vrea să închidă o universitate finanțată miliardarul american, autoritățile poloneze au pus gând rău Fundației Batory, cu sediul la Varșovia, finanțată de Soros, pe care doresc să o înlăture de la gestionarea fondurilor norvegiene.

Fundația Batory din Varșovia, finanțată de omul de afaceri George Soros, cea care se ocupă cu distribuirea unora dintre cele 809,3 milioane de euro (882 milioane de dolari) pe care Norvegia intenționează să le aloce Poloniei până în 2021 pentru a reduce disparitățile economice și sociale, se teme că va fi lipsită de fonduri, informează Bloomberg, preluată de dcnews.ro.

Decizia polonezilor ar reprezenta, susține Bloomberg, un nou asalt asupra lui Soros în regiune, după ce Budapesta a intrat în corzile UE, fiind acuzată că vrea să închidă universitatea CEU de la Budapesta, finanțată de magnatul american.

Fundația Batory s-a ocupat de alocarea fondurilor norvegiene începând cu 2014. De fonduri beneficiază organizațiile nonguvernamentale care promovează democrația, egalitatea de gen și drepturile homosexualilor  (LGBT), dar și organizațiile caritabile legate de biserică.

Citește mai mult aici: ActiveNews.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Polonia, atac la SOROS: i-au pus gând rău fundației Batory, finanțată de miliardarul maghiaro-american

  1. Pe cand si la noi? Ca sunt multi zombii, cu burse soros in politica si cultura noastra si nu le face pielea doi bani.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii