Noutăți

POLITIA MORALĂ versus POLITIA POLITICĂ. Cazul Cătălin Berenghi

  •  
  •  
  •  

Text preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul DACIA ART, deschis în București, pe Bv Carol I nr 40-42, peste drum de Biserica Armenească): Reacția dementă a autorităților PSD ale statului la mesajul plăcuțelor de înmatriculare scoate în evidență mai multe lucruri, dar în primul rând mentalitatea KGB-istă moștenită de la „înaintașii” lor. Aceeași mentalitate stă la baza ripostei lor la victoria decisivă a lui Cătălin Bereng hi în campania sa de blocare a construcției unei mega-moschei în București.

Represaliile au fost de o agresivitate nedisimulată, pe față, exact ca în perioada neagră a stalinismului. Iată numai câteva dintre ele: 72 de controal e în anul 2017, la una dintre societățile sale (în care nu au găsit absolut nicio neregulă), peste 50 de procese intentate, o datorie la ANAF, inventată, de 160.000 euro (pe care trebuie să o plătească urgent, prin executare silită și scoatere la licitație a bunurilor societății), executarea silită și evacuarea din locuință și din sediul unei firme, cu o „armată” 40 de jandarmi și 10 de polițiști etc. Toate acestea – și multe altele încă, pe care nu le mai menționez, ele sunt publice – pentru a elimina prin forță a unui „inamic ” incontrolabil și „necumpărabil”, care capătă o popularitate din ce în ce mai mare…

CV-ul lui Cătălin Berenghi este, așa cum, de altfel, a fost prezentat și în CERTITUDINEA, impresionant: a fost luptător în Legiunea Franceză și alte structuri de recrutare străine (unde a participat la 4 războaie), este specialist genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil), alpinist și schior, ghid montan, instructor de prim ajutor, instructor pentru școala de ghizi montani, instructor în cursuri supraviețuire, lunetist, bucătar, patron, activist civic cu numeroase proteste la activ, majoritatea încununate de succes.

Este cel care a reușit, după o luptă de aproape 4 ani, în echipă, remontarea inscripției „BUDAPESTA” pe Arcul de Triumf, ștearsă de nomenclatura maghiaro-bolșevică, după 1947. S-a implicat direct în obținerea și accesarea de fonduri (200.000 lei) pentru Biserica Sfântul Nicolae și refacerea clădirii „Barac” din Șcheii Brașovului, locul înființării Primei Școli Românești și unde se află documente și cărți de o valoare istorică inestimabilă pentru poporul Român. Tot el i-a salvat, cu echipa sa, în 2017, pe supraviețuitorii avalanșei din Munții Retezat. Este, peste toate acestea, titularul rubricii „Poliția morală” din revista CERTITUDINEA.

Cătălin Berenghi este, însă, înainte de toate, un PATRIOT, iar această dimensiune a personalității sale îi paralizează pe cei care vor să-l elimine. Pentru că, dacă toate abilitățile enumerate mai sus sunt grefate pe un asemenea caracter, el devine, practic, invincibil. Nu poate fi eliminat decât fizic, lucru care de altfel s-a și încercat. Cât privește campania împotriva imaginii sale a „postacilor” plătiți (Cătălin e prezentat ca fiind extremist, fanatic religios, dement, periculos, golan, agresiv, persona non grata, om cu care nu te poți înțelege etc.), aceasta deja nu mai are efect. Sau are efectul unei găleți cu apă aruncată într-un foc imens: în loc să stingă, apa devine combustibil.

Explicația reacției furibunde împotriva lui Cătălin Berenghi e simplă. Pentru construcția unei mari moschei în București era nevoie de niște autorizații speciale. Care s-au obținut în mai puțin de două săptămâni (ca termen de comparație, pentru Catedrala Mântuirii Neamului a durat peste doi ani). Or, asta nu se face pe ochi frumoși, ci pe bani (pe surse, este vorba de comisioane în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari). Comisioanele s-au dat, dar termenul legal de demarare a construcției a expirat pe data de 25 mai 2018, iar turcii au venit să-și ceară banii înapoi. De aici ura și represaliile beneficiarilor acestor comisioane împotriva lui Cătălin Berenghi. Efectul a fost unul de bumerang care s-a întors împotriva lor, căci n-au făcut decât să-i „întețească” popularitatea și credibilitatea. Iar în privința celor 160.000 de euro (datorie inventată de ANAF), oamenii au început deja să doneze bani în cont, adunându-se până acum peste 30.000 de euro.

Cât privește valorificarea spațiului devenit disponibil după retragerea proiectului „MEGA-MOSCHEEA”, Cătălin Berenghi a venit (în emisiunea „TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!” de la 6 TV) cu următoarele propuneri alternative: ori un MEGA-SPITAL, ori un MEGA-CENTRU DE EXCELENȚĂ PENTRU SUPRADOTAȚII ROMÂNIEI. Și nu numai că a venit cu aceste propuneri, dar va demara și acțiuni în acest sens.

Cătălin Berenghi nu este o victimă și nici nu acceptă să fie considerat astfel. Este, așa cum a fost educat și antrenat, un luptător de elită. Care, în plus, are și o cauză majoră pentru care să lupte. Cauza lui este România.

P.S. Atitudinea autorităților față de Cătălin Berenghi mai denotă ceva: FRICA. Frica primatelor politice de ceva ce nu înțeleg și nu vor înțelege niciodată: PATRIOTISMUL.

Miron Manega

Ziarul este disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul DACIA ART, deschis în București, pe Bv Carol I nr 40-42, peste drum de Biserica Armenească


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

4 Comments on POLITIA MORALĂ versus POLITIA POLITICĂ. Cazul Cătălin Berenghi

  1. Respect, dincolo de capacitatea cuvintelor de a exprima acest lucru!

  2. Domnule Manea, va urmăresc pe YouTube toate emisiunile, citesc articolele dumneavoastră și le apreciez mult. De data asta însă ați făcut o gafa enorma ;cum puteți compara actiunile unui mare roman patriot Cătălin Berenghi cu manifestarea penibila a unui mâncător de mici, care își udase ‘chiloteii’ când a ajuns la miliție.

  3. As dona prin PayPal daca ar fi aceasta optiune.

  4. Unde donam bani pt catalin ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii