Noutăți

Podul lui Moise, construcția aproape invizibilă privită din unghiul potrivit (galerie foto)

Desigur, în acest caz vorbim doar de o iluzie optică; apele nu sunt despărțite de Divinitate, ci de un pod aproape invizibil din unghiul potrivit, proiectat de casele de arhitectură Ro Koster and Ad Kil Architects, în satul Halsteren din sudul Olandei. Podul „scufundat” este realizat din lemn impermeabil și străbate canalul care înconjoară Fortul Roovere, construit în secolul al XVI-lea.

Înălțimea apei este controlată de baraje reglabile amplasate de ambele părți ale șanțului, asigurându-se astfel faptul că neobișnuita construcție nu va fi niciodată inundată. Fortul a fost construit în 1628 pe o creastă de nisip ridicată artificial. În 1747, fortul a fost asediat de francezi, fiind reconstruit în anul 1816. „Podul lui Moise” a fost construit în anul 2011, iar arhitecții care au lucrat la realizarea sa au primit un premiu de excelență în design și inovație pentru realizarea lor.

025c4dc9a3adc23368345908caab297073b5c4bb 1bc4075d3fb6ba3a01a66050a43c013fc2a52ff8 invisible-bridge-netherlands-5 invisible-bridge-netherlands-4 invisible-bridge-netherlands-1 invisible-bridge-netherlands-2 invisible-bridge-netherlands-6

sursa: https://inhabitat.com/sunken-pedestrian-bridge-in-the-netherlands-parts-moat-waters-like-moses/

sursa: https://www.atlasobscura.com/places/moses-bridge-moat-fortress

sursa: https://www.boredpanda.com/invisible-moses-bridge-netherlands/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii