Noutăți

Podul Grand Danyang-Kunshan, cel mai lung pod de cale ferată din lume. Are nu mai puțin de… 165 de km!

Încă de la începutul anilor 2000, China a început să investească masiv într-o nouă infrastructură feroviară prin care să-și poată transporta mult mai ușor mărfurile. Această revoluție în domeniul transporturilor le-a permis chinezilor să construiască câteva sutel de poduri spectaculoase, printre care și cel mai lung pod feroviar din lume.

Podul Grand Danyang-Kunshan este un viaduct lung de 164,8 kilometri și face legătura între orașele Beijing și Shanghai. Podul se află în Delta râului Yangtze, o zonă plină de lagune și cu un sol foarte instabil. Cu toate acestea, muncitorii chinezi au reușit să-l consolideze și să-l facă extrem de sigur, în prezent fiind tranzitat de aproximativ 4 milioane de oameni anual.

Podul este construit aproape paralel cu râul Yangtze, a fost finalizat în 2010 și deschis oficial un an mai târziu. Aproximativ 10.000 de persoane au lucrat zi și noapte, timp de patru ani de zile, pentru a termina construcția în valoare de 8,5 miliarde de dolari. Podul Grand Danyang-Kunshan deține în prezent recordul Guinness  pentru cel mai lung pod din lume.

Sursa: http://www.historyofbridges.com/famous-bridges/longest-bridge-in-the-world/
Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii