Noutăți

Podul Grand Danyang-Kunshan, cel mai lung pod de cale ferată din lume. Are nu mai puțin de… 165 de km!

  •  
  •  
  •  

Încă de la începutul anilor 2000, China a început să investească masiv într-o nouă infrastructură feroviară prin care să-și poată transporta mult mai ușor mărfurile. Această revoluție în domeniul transporturilor le-a permis chinezilor să construiască câteva sutel de poduri spectaculoase, printre care și cel mai lung pod feroviar din lume.

Podul Grand Danyang-Kunshan este un viaduct lung de 164,8 kilometri și face legătura între orașele Beijing și Shanghai. Podul se află în Delta râului Yangtze, o zonă plină de lagune și cu un sol foarte instabil. Cu toate acestea, muncitorii chinezi au reușit să-l consolideze și să-l facă extrem de sigur, în prezent fiind tranzitat de aproximativ 4 milioane de oameni anual.

Podul este construit aproape paralel cu râul Yangtze, a fost finalizat în 2010 și deschis oficial un an mai târziu. Aproximativ 10.000 de persoane au lucrat zi și noapte, timp de patru ani de zile, pentru a termina construcția în valoare de 8,5 miliarde de dolari. Podul Grand Danyang-Kunshan deține în prezent recordul Guinness  pentru cel mai lung pod din lume.

Sursa: http://www.historyofbridges.com/famous-bridges/longest-bridge-in-the-world/
Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii