Noutăți

“Podul de Aur”, o spectaculoasă construcție din Vietnam ( galerie foto)

Podul Cau Vang sau „Podul de Aur” a fost inaugurat recent în Da Nang, Vietnam, și este deja un magnet pentru turiștii străini care vizitează această țară. Potrivit Național Geographic, cele două mâini care susțin podul au fost cioplite în așa fel încât să emane o patină a timpului care te trimite cu gândul la o vechime de secole a sculpturilor, scrie National Geographic.

Podul Cau Vang traversează grădinile Thien Thai din resortul Ba Na Hill, deschis în 1919 de către colonialiștii francezi, și oferă o priveliște uimitoare a Munților Truong Son. Stațiunea Ba Na Hill se află la vest de orașul Da Nang și se mândrește cu cel mai lung traseu de telecabină din lume, inaugurat în anul 2013, a cărei lungime totală măsoară 5801 de metri. Revenind la pod, acesta se află la o înălţime de 1.400 de metri, are o lungime de 150 de metri a zonei cu balustrada aurită, iar potrivit estimărilor, în acest an, va fi vizitat de circa 1,5 milioane de turiști. Podul este parte a unei investiții uriașe în zonă, care cuprinde și alte obiective, și a cărei valoare se ridică la 2 miliarde de dolari.

sursa: https://www.boredpanda.com/creative-design-giant-hands-bridge-ba-na-hills-vietnam/?utm_source=direct&utm_medium=none&utm_campaign=direct

traducere și adaptere: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii