Noutăți

Poate omenirea să controleze vremea? Experimentele desfășurate în acest sens. Varianta oficială…

  •  
  •  
  •  

Oamenii au cântat și dansat pentru a aduce sau alunga ploaia de mii de ani, însă primele încercări științifice de a controla vremea au fost realizate de abia în anii 1930, când argentinul Juan Pedro ar creat un dispozitiv despre care spunea că este capabil să aducă ploaia. A funcționat dispozitivul? Ce s-a întâmplat cu acesta? Din păcate nu mai există relatări concludente, totul fiind învăluit în mister, cei mai mulți istorici considerând-ul pe Juan un simplu inventator care a dorit să iasă din anonimat, fară ca realizarea sa să fie cu adevărat eficientă.

Ulterior, în 1951, austriacul Willhelm Reich a fost unul dintre primii cercetători care au încercat să controleze vremea dezvoltând un dispozitiv numit cloudbuster. Acesta a fost conceput cu scopul de a absorbi „orgon”, un termen pseudoștiințific pentru energia vitală sau forţa vieţii, și care putea provoca, ipotetic, formarea de nori și ploaie.

Relativ recent, în timpul Jocurilor Olimpice din anul 2008 care s-au desfășurat la Beijing, guvernul chinez a luat unele măsuri pentru a se asigura că nu va ploua la parada de deschidere a acestora. În acest scop, au flosit mai mult de 1.000 de rachete cu substanțe chimice pentru a opri formarea de furtuni deasupra capitalei Beijing. Potrivit meteorologilor, în acea zi șansele de ploaie erau de 50%, iar în localitatea Baoding din apropierea Beijingului s-au înregistrat precipitaţii. Chimicalele folosite în însămânțarea norului implică atât iodura de argint, cât și dioxidul de carbon înghețat. Tehnica a fost folosită în SUA încă din anii 1950.

United States National Research Council a prezentat în anul 2004 un raport care demonstrează faptul că nu există nicio dovadă științifică că tehnica de însămânțare a norilor schimbă cu adevărat vremea. Deci, poate omenirea să controleze sau nu vremea? La nivel oficial ONU interzice tehnologia de modificare a vremii.

Nota redacției: La nivel neoficial, mai multe state, printre care evident SUA și Rusia, dețin așa numita tehnologie HAARP capabilă să modifice vremea și chiar să producă cutremure. De altfel, tot mai multe voci vorbesc despre un război climatic operat de aceste state pentru a-și atinge obiectivele pe care le au. Ori, în aceste condiții, trăim vremuri cât se poate de tulburi!

sursa: http://www.sciencealert.com/will-humans-ever-be-able-to-control-the-weather

sursa: http://www.thebalde.net/edukia.php?uuid=1582&lang=en#cerrar

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Poate omenirea să controleze vremea? Experimentele desfășurate în acest sens. Varianta oficială…

  1. cetățeanul tulburat // 4 decembrie 2017 at 15:26 // Răspunde

    Practic HAARP este tehnologia deep state iar cartelurile bancare își freacă palmele de bucurie când uraganele creează dezastre umanității. Lumea trebuie să cunoască un lucru, războaiele sunt inventate de bancheri pentru că finanțează combatanții, dacă nu au ce să finanțeze mai inventează un uragan, cutremur, tsunami… din păcate trăim pe planeta bandiților!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii