Noutăți

Poate depresia să ne afecteze ADN-ul? Cercetările susțin că da: reduce simțitor speranța de viață!

Depresia nu ne schimba doar mental, ci lasa urme adanci si in ADN-ul nostru, cel puțin asta susțin oamenii de stiinta de la Wellcome Trust Centre for Human Genetics.

Aceștia au analizat ADN-ul a peste 11.000 de persoane ce sufereau de depresie si al altora neafectati. Initial, oamenii de stiinta cautau o gena asociata cu riscul de depresie. In schimb, au corelat aparitia acesteia cu lungimea ADN-ului mitocondrial. Mitocondria este sursa de energie a celulei. Cresterea ADN-ului mitocondrial are implicatii interesante. Mitocondria genereaza tot mai multa energie pentru celulele afectate de stres, caci organismul cere energie in cantitati mult mai mari pentru a face fata cererii.

Cercetarile pe soareci au relevat micsorarea telomerilor, care se afla la extremitatile cromozomilor. Acestia protejeaza cromozomii si impiedica pierderea informatiei. In timpul diviziunii celulare, telomerii se micsoreaza pana in punctul in care diviziunea devine imposibila. Eroziunea telomerilor are legatura cu scaderea sperantei de viata, pe scurt…

sursa:http://www.iflscience.com/how-depression-affects-you-down-your-dna


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii