AIM radionica curs online

Noutăți

“Poarta către Iad” din Siberia devine tot mai mare. Ce pericol pândește din adâncuri?

Cu toții ne-am minunat atunci când am văzut acest tip uriaș de cratere apărute în permafrostul din Siberia. Imediat internetul a fost împânzit de speculații diverse. Dar ce se petrece aici?

Conform specialiștilor, încălzirea permafrostului este cauza acestor uriașe prăbușiri. Printre mai multele cratere create în acest fel, unul se diferențiază net, nu doar datorită dimensiunilor uriașe (în kilometru lungime și 86 de metri adâncime), ci și datorită faptului că crește continuu, riscând ca în timp să ducă la o prăbușire uriașă în adâncuri a pădurilor din zonă.

siberia crater

Numele acestui crater este Batagaica, fiind numit de localnici „poarta către iad”. El se află la 660 km nord-est de capitala Yakutsk a regiunii Sakha din estul Rusiei și s-a format în anii ’60.

Prăbușirea din această zonă are însă și o parte bună: a scos la lumină resturi de animale și plante care trăiau aici acum 200.000 de ani, o comoară pentru cercetători. Partea rea are legătură cu o posibilă eliberare masivă de bioxid de carbon, gaz format în adâncurile permafrostului timp de sute de mii de ani… Ținând cont că, potrivit specialiștilor, bioxidul de carbon din permafrost care este evaluat ca fiind la fel de mult ca cel prezent în toată atmosfera terestră.

În acest context, dacă fenomenul formării unor astfel de cratere continuă iar acesta va declanșa eliberarea bioxidului de carbon în atmosferă, consecințele sunt greu de evaluat…

Luana Mateescu

Sursă informații: Science Alert.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on “Poarta către Iad” din Siberia devine tot mai mare. Ce pericol pândește din adâncuri?

  1. Este posibilă o creștere bruscă a temperaturii globale, că de mâna omului, deși nu prea cred că chiar contează așa de mult, că o fi un ciclu mult prea lung pentru a putea cineva vreodată să-l fi observat sau să-l fi intuit după amprenta unei derivate, că pe orice altă cale naturală sau nenaturală, deci dacă ar fi să fie așa hal de fierbințeală, probabil că brusc ar crește nivelul Oceanului Planetar și ar lua o bună bucată de Siberie cu o mare inundație pe nepregătite. Asta ar fi pur și simplu inundație, e adevăra că o inundație cum nu s-a mai văzut, dar doar inundație și nu Potop, pentru că actualmente Siberia nu e locuită de generatori de civilizație umană și, oricum, la câtă cuprindere e deja în mintea oricui despre cât de mare e Universul, nu s-ar mai pune problema că ar putea fi unii care să trăiască iluzia că un locușor e Tot Locul și în afară nu ar mai fi nimic. Asta, o inundație la scară mare, ar fi, în năzăreala mea, un marele pericol de tragedie. Asta ar fi acolo, la ei acasă, dar nici la nimeni nu cred că ar fi, tot așa sau în vreun alt fel, mai moale. Ei, trecem noi și peste astea!

  2. Pamantul creste, oameni buni. De-aia se crapa in Africa, in America, in Siberia si pe fundurile oceanelor. Iar nivelul oceanului planetar scade, uneori mai repede alteori mai incet. N-o spun eu ci o spun oameni de stiinta (care desigur ca nu sunt dati la televizor). Ce am invatat la scoala la geografie e minciuna.

    De ce este ignorata teoria pamantului in expansiune si ascunse realitatile pe care aceasta le explica? Foarte simplu! Pentru ca acesta teorie explica pe intelesul pana si al copiilor ca Potopul lui Noe a fost un eveniment cataclismic global real. Pai si… establishmentul globalisto-marxist credeti ca abia asteapta sa admita chestia asta?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii