Noutăți

Planul teroriștilor unguri: să dea vina pe “extremiștii români” pentru explozia de la statuia lui Gabor Aron

Ținta atentatului extremiștilor unguri de la HVIM și a lui Beke Istvan Attila erau copiii de la acţiunea “Români pentru Români” şi spectacolul “Suflet Românesc”. Dar cu intenţia de a “împuşca doi iepuri dintr-o lovitură”: să rănească câţiva copilasi dacă se poate şi, totodată, să atace lucrarea organizatorilor (care au strâns 1000 de steaguri tricolore pentru aceste eveniment, într-o campanie care se desfăşoară de mai multe luni de zile), şi – după cum reiese foarte clar din stenogramele puse la dispoziţie de DIICOT – de a da vina pe “terorişti” pentru bomba din pubela de lângă statuia lui Gabor Aron, aflată peste drum de Casa de Cultură unde se desfăşura acţiunea patriotică românească.

Dar ce naţionalitate putea să aiba “teroriştii” care atacau un simbol secuiesc? Evident, naţionaliştii români, care vor să arunce în aer “Ţinutul Secuiesc”…

Realitatea-TV-3-decembrie-Terorist-HVIM-DIICOT-SRI-Attila-Istvan-Beke-Gabor-Aron

După cum confirmă participanţii, locul desfăşurării manifestării artistice din cadrul acţiunii “Români pentru Români” a fost schimbat în ultimul moment, fără explicaţii, de către gazdele de la Casa de Cultură, ceea ce arată că până în ultima clipă, pentru a se întâri securitatea copiilor, s-a preferat, din motive de precauţie, şi această manevră.

Am auzit comentarii cretine de la guranişti Europa FM, cum că ar fi fost aduşi români din Constanţa, cu autocarele, pentru a incita paşnicii secui (care aseară au ieşit să protesteze pentru teroristul lor drag, Beke Istvan Attila, şeful zonal al extremiştilor HVIM). Adică, chipurile, cum ar veni, “ca la Târgu Mureş ’90″… Da, a fost un autocar de Constanţa: pentru copiii tătari şi turci care au participat la spectacolul interetnic “Suflet Românesc”. Spectacol de la care au lipsit cu desăvârşire copii unguri sau “secui”. Românii care au participat au fost exclusiv din împrejurimi (video mai jos), respectiv copii din Voineşti şi Ansamblul CĂCIULA din Zăbala, de lânga Târgu Secuiesc (“Căciula” de la Căciula Dacică – în Curbura Carpaților se afla 34 de cetăți dacice identificate dar necercetate încă – vedeţi PDF – Viorica Crişan, Dacii din estul Transilvaniei – cIMeC; nici un Guvern nu a găsit bani pentru asta dar în schimb se restaurează pe banii noştri toate palatele grofilor maghiari).

copii cu steaguri

Mihai Tîrnoveanu – unul dintre organizatorii acţiunii “Români pentru Români”, alături de profesorul Florian Palas -, a fost consultat de Roncea Ro pe tema incidentului:

Victor Roncea: Spune-ne te rog ce stii de atentatul dejucat. Am inteles “din surse”, initial, ca urma sa aiba loc chiar la Casa de Cultura in care se aflau copiii de la Actiunea “Romani pentru Romani” iar apoi ca in proximitatea acesteia. Ce ne poti spune?

Mihai Tirnoveanu: Doamne ajuta, Victor! Noi romanii am venit cu steaguri, icoane si cu cantecele copiilor din Zabala si Voinesti; conform DIICOT si SRI, ei au vrut sa ne raspunda cu bombe artizanale care, asa cum spun comunicatele oficiale, ar fi trebuit sa fie amplasate in Piata Centrala a orasului, langa Casa de Cultura unde au avut loc manifestarile dedicate Zilei Nationale.

Închei consemnând un alt comentariu cretin, repetat şi întârit şi de neobositul antiromân Gyorgy Frunda: “De ce să foloseşti bomba, dacă eşti extremist maghiar, într-un cerc unde toată lumea, cu excepţia poliţiştilor, ar fi fost unguri?” A fost vreun picior de ungur la marşul de Ziua Naţională din Târgu Secuiesc (video mai jos)? Răspuns: Da, dar de pe geamuri, ca să huiduie. Evident, scenariul bombei de la statuie e cel prezentat mai sus: “teroriştii” români atacă efigiile maghiare.

Se mai întrebă mahărul UDMR: “Organele de urmărire spuneau că l-au urmărit din august (în realitatea din octombrie – nota mea). Din august până acum de ce n-au făcut nimic, de ce a trebuit aşteptată data de 1 decembrie?”. Răspund eu, într-o variantă clasică, în numele celor care l-au urmărit: Ca să întrebe proştii!

Victor Roncea

Sursa articol: Roncea.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Planul teroriștilor unguri: să dea vina pe “extremiștii români” pentru explozia de la statuia lui Gabor Aron

  1. Cineva trebuie să le explice ungurilor extremişti, că, în România, ale lor sunt numai statuiele. Pământul de sub ele este al dacilor şi al urmaşilor lor, românii. Dar vorba dacică: le dai un deget iar ei îţi înhaţă toată mâna.

  2. Am citit un reportaj cu un profesor sarb referitor la asta,”domn’profesor ne-a facut intr-un cuvant prea pasnici si prea de treaba pe noi romani,a zis sa mearga acesti indivizi sa faca asta intr-o alta tara sau sa mearga un roman sa faca asta la Budapesta pe statuile eroilor lor,ar fi arestat imediat,si de faptul ca conducatori lor majoritatea nu au avut sange unguresc.”
    Sa va spun o istorioara,cineva prin ani 80’si ceva a recitat poezia Ardealul in prezenta majoritara a ungurilor din Covasna,indivizi erau crispati de faptul ca nu puteau sa intervina,deh..,vremea raposatului dictator nu indrazneau ca erau securisti pe aproape dar momentul a fost sublim pentru sufletele romanesti.

  3. jos mafia. jos extremismul

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii