AIM radionica curs online

Noutăți

Plante magice folosite împotriva energiei negative

Ritualurile cu plante magice au fost folosite încă din Egiptul antic. Toate popoarele au legende şi obiceiuri dedicate plantelor, festivale şi chiar concursuri în care plantele joacă un rol esenţial. Toţi cei care au folosit plantele fie în ritualuri magice, fie în scopuri medicale, spun că puterile lor sunt eliberate atunci când sunt presărate deasupra unei flăcări, sau sunt purtate ca talismane.

Sunt multe şi plantele folosite pentru a alunga spiritele rele, forţele negative, urâtul şi ghinionul din casă. Amintim aici doar câteva dintre ele, poate cele mai cunoscute şi mai folosite.

2Busuiocul

“Îndrăgitul busuioc, cultivat în grădină, folosit ca mirodenie în bucătărie, mai este cunoscut și ca iarba dragostei. Merge în toate farmecele de dragoste, în băița copiilor mici (ca să aducă noroc la iubit) și este utilizat și de Biserică, în legătura de sfințire (a unei cruci sau a unei căsătorii). Se consideră că aduce mult noroc. Interesant este că la alte popoare, spre exemplu la polonezi, are altă menire – de a învia duhurile rele, fiind, prin urmare, demonizat. La noi, în schimb, este aproape indispensabil descântecelor. O legendă spune că planta s-a născut dintr-o iubire neîmplinită și a luat numele feciorului care a hrănit-o cu lacrimile sale (Busuioc). Altă legendă afirmă că originea plantei este divină, ea ivindu-se din lacrimile Maicii Domnului. Cu scop medicinal, busuiocul este folosit pentru tăieturi și bube, la inflamarea ganglionului limfatic, contra tusei și guturaiului, pentru arderea negilor, împotriva durerilor de cap sau ca și somnifer (o cană de ceai seara)”, spune Camelia Jula.

Busuiocul, sau planta spiritului, este un protector al familiei, iar arderea uleiurilor esențiale de busuioc te poate ajuta să elimini negativitatea și să calmezi certurile de la domiciliu. Parfumul său, dar și esența sa (fie în mâncare, fie prin uscare și folosire ca aromă în casă) calmează sistemul nervos. Medicii spun că “stimulează și purifică centrul energetic al inimii și stimulează mișcarea energiei între mâini și inimă.”

oregano-para-nota-1Oregano

Este o plantă asociată cu fericirea, armonia, iubirea, pacea, chiar și cu dezvoltarea psihică și economică. Este folosit de secole ca medicament,  de exemplu în medicina tradițională chineză și în medicina populară europeană, a fost utilizat în tratarea și prevenirea unor boli emoționale și fizice. În practicile așa zisei religii vechi din Italia (La Vecchia Religione – Stregheria) pereții exteriori ai caselor se spălau cu un ceai obținut din frunzele de oregano. Acest obicei era folosit pentru a îndepărta energia negativă și spiritele rele.

media_140267618115623200
Lemnul de santal

Uleiul din lemn de santal face parte din cele doisprăzece uleiuri esențiale biblice, cu proprietăți tămăduitoare. Are un miros puternic și este menţionat de multe ori în Sfintelor Scripturi.

În India este folosit de mii de ani ca un accesoriu pentu meditaţii şi rugăciune. Este considerat un ulei sfânt care linişteşte mintea şi care conectează omul cu Energiea Cosmică, numită “Meditaţia Infinită”.

Pulberea de lemn de santal este arsă în timpul ritualurilor de  protecţie, de îndepărtare a răului şi pentru a alunga negativismul. Uleiul esenţial de santal se foloseşte pentru calmarea tensiunii nervoase și a stresului.

rosmarinoRozmarinul

Este o plantă de origine mediteraneanã, plãcut mirositoare, folosită în ritualuri magice pentru promovarea iubirii, longevității și fericirii. Arderea uleiului de rozmarin este folosit ca un antitod împotriva negativității. Rozmarinul este asociat și cu prietenia, dezvoltarea puterii mentale și cu prevenirea coșmarurilor.

“Rozmarinul a fost folosit din Antichitate ca plantă medicinală, rituală şi condimentară. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Europa s-a menţinut până în secolul XX. Ironia soartei a făcut ca ea să fie abandonată, tocmai când ştiinţa modernă a demonstrat extraordinarele proprietăţi antiseptice ale acestui ulei. Datorită efectului antiseptic, rozmarinul era folosit pentru conservarea cărnii. ” (diversificare.ro)

tamaie-efecte1Tămâia

“În creștinism, găsim întrebuinţarea tămâiei încă din cele mai vechi timpuri. Despre folosirea tămâiei în cadrul Sfintei Liturghii găsim menţiuni în rânduiala de la Liturghia Sfântului Iacov şi în Liturghia Sfântului Marcu, iar mai târziu şi în liturghiile Sfinţilor Vasile cel Mare şi Ioan Gură de Aur, unde avem şi formule speciale de binecuvântare a tămâiei folosită la cădire. Dar tămâierea nu era folosită numai în cadrul Sfintei Liturghii, ci şi la alte sfinte slujbe şi manifestări de cult, ca: procesiuni, înmormântări şi altele.Tămâierea are două înţelesuri: când se tămâiază persoane sfinte sau icoane, ea este semn de veneraţie şi respect, iar când se tămâiază lucruri asupra cărora se invocă trimiterea harului de la Dumnezeu, simbolizează harul Sfântului Duh, care ni se trimite de sus, după cum spune şi rugăciunea tămâierii.” (ro.orthodoxwiki.org)

Mirosul – fumul de tămâie, reduce stresul. Tămâia este ideală în momentele de meditaţie şi de rugăciune; în plus, emană vibraţii care au capacitatea de a purifica şi de a proteja spaţiul casei îndepărtând negativismul, spiritele rele și așa zisele blesteme și vrăjitorii.

plante-magice-11
reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: ro.orthodoxwiki.org, diversificare.ro, magic-leaves.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Plante magice folosite împotriva energiei negative

  1. Breazu Viorica // 10 iulie 2015 at 19:09 // Răspunde

    Plantele magice au nevoie de cuvinte si de un anume ritual pentru a-si potenta binele.Asa are loc un descantec!

  2. Ana-Maria Schulz // 4 august 2015 at 21:12 // Răspunde

    Ma bucur f. mult pt. toate informatiile ziditoare si f. benefice, pe care ni le oferiti celor care suntem si interesati, sa le urmam, difuzam si hrani mereu cu ele la nevoi mai ales…
    As vrea sa adaug in randul pantelor magice Isopul, care este binefacator mai ales celor care sufera de boli psihice, pana la psihoze severe, iar de la vita-de-vie, cand se taie primavara, sa se adune sucul care il lasa in vase curate de sticla sau de portelan si sa se puna apoi picaturi in ochi de 3 ori pe zi, contra bolilor grave oculare, cum ar fi cataracta. Plantele au toate o energie specifica a lor, fiind date de Pamantul-Mama care ne si hraneste, spre folos si tamaduire in caz de nevoi, insa grseala este ca intai alergam la doctor, la medicatia demonica, in loc sa alergam la Dumnezeu si Mama-natura, si singurele sfinte. Recomand spre citire “Naturopatia – ortodoxa”, la gandul de bine, de a nu parasi natura si nici atat pe cel care a creat-o pt. noi toti, pt. ca in realitate noi ne lipsim de viata astfel si nu invers, daca constientizam aceasta mai adanc…Dumnezeu si Mama-natura daruita noua, trebuie sa ni se supuna noua, sau noi lor, ca sa traim intr-o perfecta armonie cum ne dorim si sa simtim ca traim cu adevarat, nu doar ca existam?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii