Noutăți

“Plaja Îndrăgostiților” – Locul în care se ajunge doar înot și numai după obținerea unei autorizații speciale de vizitare

  •  
  •  
  •  

Insulele Marieta sunt situate în largul coastei Puerto Vallarta, Mexic. Se crede că s-au format cu secole în urmă datorită activității vulcanice intense din zonă. La începutul anilor 1900, guvernul mexican a profitat de faptul că erau complet nelocuite și au folosit insulele pentru a efectua mai multe teste militare.

După ani de cercetări și eforturi de a proteja în mod legal arhipelagul, o echipă de oameni de știință condusă de celebrul Jacques Cousteau a reușit să convingă autoritățile mexicane să declare insulele un parc național protejat împotriva pescuitului, vânătorii, precum și a altor activități umane care ar dăuna mediului. Până în această zi, insulele au rămas nelocuite, iar accesul se poate face de către turiști doar cu autorizație specială. Cu toate că exploziile declanșate de nenumăratele bombardamentele efectuate de testele armatei mexicane au deteriorat semnificativ flora și fauna acestui paradis tropical, unii spun că sunt, de asemenea, responsabile și pentru crearea unuia dintre cele mai uimitoare atracții din zonă, Playa del Amor, cunoscută de asemenea și sub numele de Plaja Ascunsă a Mexicului.

La acest loc magic se ajunge numai înot. Vizitatorii fiind nevoiți să înoate printr-un tunel lung de 25 de metri care face legătura dintre Oceanul Pacific și plajă. Playa del Amor este un loc incredibil de frumos, despre a cărui existență nu s-a știut nimic multă vreme.

plaja4 plaja3 plaja2 plja

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii