Cunoaste lumea

Noutăți

Plaja din România este mai mare cu 42 de hectare!

  •  
  •  
  •  

În urma unui proiect ce a vizat investiții europene, s-au refăcut plajele de pe malul Mării Negre și s-au extins cu aproape 100 metri. Litoralul românesc a recuperat astfel 42 de hectare de plaje.

plaja
“La Tomis Nord plaja este nouă. Este una dintre marile lucrări de infrastructură terminate în România în ultimii doi ani și asta din fonduri europene. Este un proiect foarte complex, a început în 2013 și s-a finalizat în 2015. Mai departe continuăm cu faza a doua, însemnând 240 de milioane de euro deja alocați pe program. Cred că toți românii și străinii vor fi plăcut surprinși că avem o plajă atât de mare”, a declarat Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În vederea deschiderii noului sezon estival vor fi realizate lucrări specifice de amenajare a plajelor, iar până la 15 aprilie suprafețele de nisip contractate vor fi predate operatorilor contractanți care au obligația să le întrețină și să le amenajeze pe perioada verii, subliniază agerpres.

mare_familytravel_ro_16534200
Litoralul românesc reprezintă o parte din țărmul occidental al Mării Negre și se întinde de la granița cu Ucraina (Nord, în golful Musura) până la cea cu Bulgaria (Sud, la câteva sute de metri de localitatea Vama Veche). Este cea mai exploatată zonă turistică din România. De-a lungul malului mării se întind 2 municipii, 2 orașe mai mari și alte 2 orașe, mai mici, precum și numeroase stațiuni turistice de vară. Principalele orașe, dar și principala zonă de interes, unde se află majoritatea stațiunilor și a atracțiilor turistice, este județul Constanța. Celălalt județ riveran este județul Tulcea. Singura regiune istorică riverană este Dobrogea. Principalul oraș, fiind socotit și capitala acestei zone, este Constanța. Al doilea ca mărime este Mangalia (50.000 locuitori). Apoi vine orașul Năvodari (toate în județul Constanța). Alte orașe sunt: Sulina (Tulcea), Eforie și Techirghiol (Constanța).

„În perioada 1989-2000, litoralul a suferit pe fondul general al crizei generale a economiei românești. Dispariția flotei comerciale române, declinul general al navigației, pierderea locului privilegiat al portului Constanța, de principal punct de tranzit al exporturilor românești și declinul turismului străin la Marea Neagră au afectat negativ economia litoralului. După 2000 și treptat, turismul și, într-o mai mică măsură navigația, s-au mai redresat, dar după 2010 criza economică a micșorat din nou activitatea, periclitând șantierele navale de la Constanța și Mangalia.” (wikipedia)

Prin noile proiecte se prevede revitalizarea Litoralului Mării Negre și revenirea sa în topul locurilor de atracție turistică la nivel mondial.

2.000-de-turisti-iranieni-ar-putea-veni-in-Mamaia_
surse: agerpres, ctnews.ro, wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Plaja din România este mai mare cu 42 de hectare!

  1. Daca serviciile ramân tot aşa atunci le-au extins degeaba..

  2. Plaje mai largi inseamna un serviciu imbunatatit. Dupa cum se stie pe plaja nu ai loc sa arunci un ac, este mereu full, oamenii vin pentru plaja, acum au mai multa. 🙂

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii