Noutăți

Placa de marmură pusă în anul 1.555 peste mormântul lui Iisus, din Ierusalim, a fost dată la o parte de arheologi. Ce vor să cerceteze?

Pentru prima dată după secole, oamenii de știință au înlăturat suprafața exterioară a ceea ce este considerat în mod tradițional mormântul lui Iisus Hristos. Situat în Biserica Sfântului Mormânt, în orașul vechi al Ierusalimului, mormântul a fost acoperit de o placă de marmură, încă din anul 1555 A. D.

“Plăcile de marmură care acopereau mormântul au fost înlăturate şi am fost surprinși de cantitatea de materiale aflate sub acesta. Vom avea nevoie de mai mult timp însă vom ajunge și la piatra pe suprafața căreia a fost pus trupul lui Iisus Hristos”, a declarat Fredrik Hiebert, arheolog la National Geographic Society.

Potrivit tradiției creștine, trupul lui Iisus Hristos a fost pus pe o piatră denumită în acea vreme “pat de înmormântare”, după ce a fost crucificat de către romani în anul 30 sau 33 e.n. Credința creștină spune că Hristos a înviat la trei zile după moarte, iar femeile care au venit să îi ungă trupul au observat faptul că mormântul era gol.

dafafa

Acestă piatră este acum închisă într-un bloc de marmură denumit Edicule și înseamnă „casă mică”. Mormântul este în prezent în curs de restaurare de către o echipă de cercetători de la Universitatea Tehnică Națională din Atena, sub îndrumarea profesorului Antonia Moropoulou.

Redescoperirea locului exact unde a fost înmormântat Hristos le va oferi cercetătorilor o oportunitate inedită de a studia suprafața originală a ceea ce este considerat a fi cel mai sfânt loc de pe Pământ de către creștinii din întreaga lume. O analiză a rocii inițiale le-ar putea permite să înțeleagă mai bine nu numai forma originală a camerei în care a fost așezat trupului Mântuitorului, dar și modul prin care locul a devenit cunoscut după ce a fost identificat de către Elena, mama împăratului roman Constantin, în anul 326.

sursa: dailymail.co.uk

sursa: news.nationalgeographic.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii