Noutăți

Piramida subacvatică din Japonia. Misterul unei structuri milenare… VIDEO

  •  
  •  
  •  

În apropierea coastei de sud a insulei Yonaguni, Japonia, se află scufundate, la o adâncime de 25 de metri, ruinele unei piramide vechi de mii de ani. Unii cercetători spun chiar peste 10.000 de ani! Originea sitului este aprig dezbătută – mulți experți susțin că bizara construcție subacvatică este făcută de om, în timp ce alții sunt mai sceptici preferând să sugereze faptul că și natura ar putea modela piatra în acest fel.

Structura a fost descoperită întâmplător în anul 1985, are o lățime de 183 de metri și o înălțime de 27 de metri. Dr. Masaaki Kimura, de la Universitatea din Ryukyus, a petrecut aproape 20 de ani din viață studiind rămășițele acestei presupuse piramide. Conform acestuia, structura era o rețea mult mai mare de clădiri conectate între ele prin poteci, tuneluri și chiar căi navigabile. De asemenea, în urma numeroaselor investigații, a putut descoperi mai multe simboluri gravate în blocurile de piatră, simboluri similare literei „v” sau a semnului „+”, care, potrivit lui Dr. Masaaki, nu ar fi putut apărea în urma eroziunilor.

piramida japonia 1

Potrivit adepților teoriei piramidei construite de om, cel mai probabil structurile au aparținut unei populații preistorice din Japonia, numite Jomon. Această populația a stăpânit întreaga regiune de acum peste 16.500 de ani, până în jurul anului 300 î.Hr. Locuitorii ei sunt adesea comparați cu cei din culturile pre-columbiene datorită complexității culturale dezvoltate, Jomon fiind considerată prima cultură de pe Pământ care a dezvoltat ceramica acum 16.000 de ani, conform descoperirilor arheologice.

Revenind la piramida subacvatică, cei mai mulți consideră că aceasta s-a scufundat în urma unui dezastru natural produs de un tsunami sau cutremur, zona fiind recunoscută pentru instabilitatea plăcilor tectonice.

piramida2

Tocmai această zonă de îmbinare a plăcilor tectonice îi face pe anumiți cercetători să considere că blocurile de piatră sunt formate în mod natural, ca urmare a mișcării tectonice și alte fenomene naturale. Geologul Robert Schoch de la Universitatea din Boston este unul oameni de știință care crede că structurile s-au format în mod natural, însă nu exclude posibilitatea ca ele să fi fost modificate sau „amprentate” de strămoșii noștri. Aceasta este, de asemenea, și punctul de vedere al lui John Anthony West, care crede că așa-numiții pereții sunt pur și simplu “platforme” create de natură, dând ca exemple alte formațiuni naturale, cu fețe plane și margini ascuțite, precum coloanele de bazalt, Causeway Giant, aflate în Irlanda de Nord sau formațiunile de pe Old Rag Mountain, SUA.

Totuși, imaginile aduse la lumină de scafandri nu lasă loc de interpretări, în opinia noastră: mâna omului și-a făcut bine treaba, lăsând lumii moștenire încă o mare enigmă a unei civilizații străvechi…

sursa: morien-institute.org

sursa: ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii